Ситний салат з тунцем на грилі. Рецепти для гриля.
Необхідні інгредієнти
Звісно, потрібні свіжі стейки тунця – 800 грам.
Листя салату.
Червона цибулина середнього розміру – 1 штука.
Консервована квасоля – 200 грам.
Авокадо, середнього розміру – 1 штука.
Свіжий огірок – 1 штука.
Томати черрі – 4 невеликі штучки.
Для заправки:
Гірчиця у зернах – 2 столові ложки.
Лимонний сік – 2 столові ложки.
Оливкова олія – 1,5 столової ложки.
Спеції.
Етапи приготування салату з тунцем на грилі
1. Крок перший.
Перед тим, як відправити стейки тунця на гарячу поверхню гриля, обов'язково рясно змастіть оливковою олією. Для комфортної роботи з інгредієнтами салату використовуйте обробну дошку та рукавички. Вони спрощують процес готування і ви не забрудните руки.
2. Крок другий. Змастіть грати гриля Big Green Egg оливковою олією. Для зручності скористайтесь спеціальним розпилювачем для олії з дозатором. Його можна знайти у каталозі сайту grili.com.ua.
Закриваємо кришку гриля, і залишаємо стейки на 2 хвилини.
3. Крок третій.
Підготуйте решту інгредієнтів для салату.
Наріжте свіжий огірок півколами. І викладіть на тарілки для подачі – це перший шар салату із тунцем.
Зверху на огірки додайте листя салату. Наріжте помідори чері половинками та викладете на тарілку.
Дрібно наріжте авокадо і разом із консервованою квасолею додайте до решти інгредієнтів. Використовуйте спеціальні ножі для нарізування. Оптимальний варіант леза – дамаська сталь. Товари з каталогу grili.com.ua ідеально лежать в руці, міцні, не вислизають з долоні в процесі приготування.
Наріжте цибулю маленькими кубиками. Усі інгредієнти акуратно перемішайте.
4. Крок четвертий.
Стейки тунця вже підрум'янилися з одного боку. Настав час їх перевернути. Щоб не пошкодити ніжні волокна стейка, використовуйте спеціальну лопатку. Вона виготовлена із міцного металу, ручка покрита спеціальним матеріалом, який не нагрівається під час контакту з гарячими поверхнями. Готувати із такими приладами одне задоволення!
Для роботи з грилем обов'язково надягніть фартух, щоб не забруднити одяг. Товари з нашого магазину виконані з якісних матеріалів, легко відмиваються, не втрачають презентабельний зовнішній вигляд після очищення.
5. Крок п'ятий.
Через дві хвилини стейки будуть готові – зніміть їх зі смаженої поверхні гриля Big Green Egg.
6. Крок шостий.
На обробній дошці акуратно наріжте стейки на смужки і викладіть на нарізані овочі для салату.
7. Крок сьомий.
Настав час приготувати заправку для ситного салату з тунцем.
У ємності змішайте гірчицю та сік лимона. Додайте оливкову олію та спеції. Все обережно перемішайте.
8. Крок восьмий.
Полийте неймовірно смачною та ароматною заправкою інгредієнти – салат готовий. Можна подавати гостям!
Важливо: після готування не забувайте очищати поверхню гриля він жиру, нагару та кіптяви. Для цього використовуйте спеціальні пристрої (скребки, совки та щітки). Дотримуючись простих дій, ви значно продовжите термін служби обладнання.
Смачного!