Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Рецепти на грилі від GRILI - Біф Веллінгтон (Beef Wellington)

   

Що нам потрібно з продуктів:

  1. Філе-міньйон;
  2. Розмарін;
  3. Часник;
  4. Оливкова олія;
  5. Сіль;
  6. Гриби печериці;
  7. Хмелі-сунелі;
  8. Чорний перець;
  9. Тертий сир;
  10. Яєчний жовток;
  11. Гірчиця.

Якими аксесуарами та інвентарем ми користуємося:

  1. Дошка для нарізання;

  2. Серветки;

  3. Ніж;

  4. Миска;

  5. Глибока тарілка;

  6. Часникодавка;

  7. Розпилювач олії для змащування гарячої решітки;

  8. Щипці для гриля;

  9. Ківш або каструлька;

  10. Ложка;

  11. Невелика чаша;

  12. Пензлик для гриля;

  13. Стружка з винної бочки;

  14. Відсікач жару для гриля.

Підготовка грилю та м'яса

Для початку починаємо розігрівати гриль до необхідної нам температури, яка повинна перебувати на відмітці від 155 °C до 165 °C. Поки гриль нагнітає цю температуру, приступаємо до попередньої підготовки філе-міньйону. Розпаковуємо його з вакуумного пакування та прибираємо зайву вологу. Саме філе-міньйон дозволить отримати той смак, який запам'ятається кожному, оскільки це дивовижно легке та ніжне м'ясо. Поміщаємо яловичину у скляну тарілку та починаємо маринування.

Маринування м'яса та підготовка грибів

Беремо свіжий розмарин та очищений часник, подрібнюємо ці інгредієнти на м'ясо, для часнику використовуємо часникодавку. Після цього поливаємо все оливковою олією та обволікаємо це все між собою. Далі солимо і знову поливаємо оливковою олією, обволікаємо і залишаємо так на 15-20 хвилин. Такий підхід дозволяє м'ясу отримати максимальне просочення ароматом, і створить індивідуальний неповторний смак після приготування.

Беремо миску, в яку поміщаємо свіжі гриби, зверху поливаємо їх оливковою олією та посипаємо невеликою кількістю хмелі-сунелі, ретельно перемішуємо. Цим надаємо грибам дивовижний тонкий аромат приправи, не псуючи загальний смак, тут головне не перестаратися її додаванням.

Попередня жарка м'яса та грибів

Поки ми виготовляли підготовчі етапи продуктів, наш гриль розігрівся до потрібної температури. Змастивши жару грати маслом, у нашому випадку користуємося розпилювачем для олії , викладаємо на неї гриби і м'ясо. М'ясо на грилі смажимо з усіх боків у межах 40-60 секунд, а гриби на грилі до готовності. Виймаємо м'ясо та гриби на дошку та йдемо робити наступний етап приготування.

Робимо грибну начинку

Щоб зробити грибний наповнювач, використовуватимемо блендер, в який і поміщаємо гриби. Наше завдання отримати не дуже дрібне подрібнення грибів. Випарюємо зайву вологу з грибів, помістивши в ковшок і використовуючи його нагрівання. Помістивши випарені гриби у тарілку, туди ж додаємо подрібнений часник та тертий сир. Все перемішуємо та переходимо до наступного етапу

Загортаємо все в тісто

Наступний етап являє собою формування начинки та м'яса в тісто. Для цього беремо звичайне тісто, що розкотило, його можна зробити самостійно або купити готове необхідного розміру, як це зробили ми. На тісто, насамперед, розміщуємо грибну начинку, практично по всій площі залишає лише незайманими краї. Зверху укладаємо м'ясо і змащуємо його гірчицею. На краї тіста наносимо яєчний жовток у тому, щоб наше тісто склеїлося. Загортаємо та склеюємо тісто. Розміщуємо отриманий пиріжок на фольгу, змащуємо верх яєчним жовтком.

Печем Біф Веллінгтон у грилі

Перед розміщенням нашої страви на жару, не забуваємо додати стружку, щоб домогтися ще більшого аромату і смаку в результаті. Ми використовуємо стружку, отриману з винної бочки. Попередньо замочуємо її на 30 хвилин, і лише тоді кидаємо її на розпечене вугілля гриля. Знімаємо жару грати з гриля, розміщуємо Біф Веллінгтон на жаровідсікачі і ставимо в гриль. Готуємо до готовності, після чого отримуємо і даємо трохи постояти, щоб сік у м'ясі поступово розподілився тим самим давши нам необхідний результат.

В підсумку

Страва вийшла саме така як ми й хотіли, маючи дивовижний аромат та смак на виході. У Біф Веллінгтон не можна не закохатися. Щоправда, будьте готові до того, що з першого разу таке блюдо дається не кожному. Але приготувавши його кілька разів, ви зрозумієте ту грань приготування кожного етапу, що дозволить вам досягти відмінних результатів та порадувати своїм кулінарним шедевром ваших рідних та близьких людей. Експериментуйте та насолоджуйтесь смачними барбекю стравами.