Рецепт приготування на грилі стейка Рибай (англ. Ribeye) від GRILI
Беремо із продуктів:
- Стейк Рібай;
- Розмарін;
- чебрець;
- Перець;
- Сіль;
- Болгарський перець;
- Помідор;
- Часник;
- Вершкове масло.
Маринування м'яса
Розкрите м'ясо кладемо на дошку та видаляємо з нього всю непотрібну вологу паперовим рушником. Ми прихильники швидкого маринування стека, щоб отримати максимальний смак м'яса і не зіпсувати його. Для маринаду ми використовуємо чебрець, розмарин, перець та оливкову олію. Цього вистачить для того, щоб отримати неперевершений смак і аромат. Стейк посипаємо невеликою кількістю чорного перцю з обох боків, після чого розминаємо в руках чебрець і розмарин, щоб він пустив сік, для якіснішого просочення м'яса запахом. Розтираємо м'ясо ретельно травами та перцем з усіх боків. Це дозволить у результаті отримати дуже ароматне та смачне м'ясо, підкресливши його смакові якості. Кожен дюйм м'яса має отримати свою порцію маринаду. Йдемо далі.
Стейк Рибай та овочі для соусу готуються на грилі
Перевіряємо температуру нашого гриля, якщо вона досягла потрібних меж, змащуємо жару грати маслом, можна це зробити пензликом або розпилювачем. І викладаємо м'ясо для смаження, не забуваємо, що м'ясо ми будемо перевертати з боку на бік кожні 2 хвилини до приготування. Дивіться на відео у статті, як смажити стейк на грилі. Ступінь готовності, внутрішнє прожарювання м'яса, перевіряємо цифровим термометром, нам потрібно досягти температури всередині до 70°C. Найголовніше не пересмажити м'ясо інакше ми втратимо необхідну соковитість зіпсувавши його.
Поки смажиться наш стейк із яловичини на грилі, ми можемо разом із ним посмажити болгарський перець та помідор з яких після їх приготування приготуємо соус.
Знявши стейк з гриля, далі такий рецепт, роздавлюємо часник і беремо трохи вершкового масла, також сюди ж свіжий розмарин. Натираємо готовий рибай стейк часником і вершковим маслом, поламавши розмарин кладемо його зверху на стейк і укутуємо фольгою, нехай відпочиває хвилин 5-10. Цей час використовуємо, щоб приготувати соус.
Приготування соусу
Смажені овочі знімаємо з жарки і починаємо готувати простенький, але в той же час дуже смачний соус для стейків яловичих. Розрізаємо болгарський перець навпіл, відокремлюємо шкірку і нарізаємо його дуже дрібно, як би в кашку, це ж проробляємо і з помідором. Отриману масу висипаємо у невелику чашу та перемішуємо. Соус готовий для подачі на стіл.
Висновок
Найвідповідальніший момент це проба нашої страви. Нарізаємо стейк, що відпочив, рибай на шматки, дивимося прожарку, у нас вона вийшла відмінною, пробуємо м'ясо на соковитість. Аромат від страви просто дивовижний апетит. Солимо і перчимо стейк за смаком, занурюємо в наш соус і їжте. Результат приголомшливий, соковите м'ясо і рівномірно просмажене, розмарин і чебрець дали високоякісний аромат, а соус доповнює цю ідилію. Ми задоволені нашим результатом. Читайте і дивіться, як готувати стейк з яловичини на грилі, використовуючи рецепт від GRILI і насолоджуйтесь вашим грилінгом. Успіхів у приготуванні.
Беремо для приготування:
- Ніж;
- Дошка;
- Паперовий рушник;
- Розпилювач для олії;
- Щипці ;
- Невелика чаша;
- Фольга.