Рецепт від Big Green Egg: Смажена грудка індички
Для приготування смаженої грудки індички Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- сушені гриби, суміш – 120 г.;
- 1 грудка індички – 3,5 кг;
- 2 столові ложки олії оливкової Extra Virgin;
- масло несолоне вершкове, окремо – 115 г. та 40 г.;
- 2 чайні ложки паприки солодкої;
- 1 чайна ложка сухої приправи часникової;
- 1 чайна ложка чебрецю свіжого подрібненого;
- 1 чайна ложка солі великої;
- 1 чайна ложка чорного перцю свіжомеленого;
- сухе біле вино – 250 мл;
- соус соєвий – 125 мл;
- 1 столова ложка свіжого подрібненого розмарину;
- вода – 1 л.
Процес приготування смаженої грудки індички відбувається в такий спосіб.
Заливаємо теплою водою гриби покладені в маленьку мисочку, даємо деякий час, щоб вода ввібралася в них. Грудку індички мажемо оливковою олією. Максимально обережно відокремлюємо шкірку від грудки індички. Беремо приготовані 115 г вершкового масла, тонко його нарізаємо. Поступово, по всій грудці, під шкірку засовуємо нарізане вершкове масло. Змішуємо в невеликій мисочці наступні інгредієнти: чебрець, паприку, сіль та перець. Отриманою приправою рівномірно посипаємо індичку. Беремо маленьку соусницю і на повільному вогні, розігріваємо підготовлені 40 г вершкового масла. Після цього додаємо туди біле вино, розмарин та соєвий соус, після чого все це ретельно перемішуємо.
Беремо V-подібний рожен і облажуємо його фольгою, після чого кладемо в нього грудинку індички. Ставимо крутив на піддон, а піддон на відсікач жару. До піддону додаємо гриби з грибною водою, а також воду. Щіточкою для гриля мажемо масляним соусом грудинку і закриваємо кришку гриля. Готуватиметься грудинка 2,5-3 години, в цей період постійно, кожні 10-15 хвилин, змащуємо її соусом. Наприкінці готування термометр повинен показувати 85 градусів. Приготовлену індичку виймаємо з гриля і перекладаємо на дошку. Підливу від грудки не виливаємо. Даємо індички охолонути протягом 15 хвилин, ріжемо її і разом з підливою подаємо на стіл. Смачного!