Рецепт від Big Green Egg: Бараняча нога на повільному вогні
Для приготування баранячої ноги Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- бараняча нога вагою 2-3 кілограми;
- гілочки розмарину завдовжки по 2 см. у кількості 20 шт.;
- нарізані тоненько 5 зубчиків часнику;
- Оливкова олія Extra Virgin 75 г.;
- чайну ложечку свіжомеленого перцю;
- Чайну ложечку великої солі.
Процес приготування відбувається в такий спосіб.
Спочатку на м'ясі робляться розрізи, в кожен з яких вставляються гілочки розмарину. Отримуємо 20 таких розрізів по 2 см. Після цього натираємо оливковою олією, а також використовуємо перець і сіль. Після виконаних вище процедур, кладемо баранячу ногу в V-подібний рожен , попередньо обкладений фольгою, і ставимо його в піддон. Гриль розігріваємо до температури 150 градусів, після чого поміщаємо піддон з рожном у гриль. Закриваємо кришку гриля. Готується страва повільно нудячись протягом 2-2,5 годин, поки стрілка на термометрі не впаде до 70 градусів. Після приготування, витягаємо піддон з гриля і охолоджуємо приготовлену баранячу ногу протягом 10 хвилин, після чого нарізавши подаємо на стіл. Смачного!