Крила копчені на вугільному грилі. Рецепти для гриля.
Необхідні інгредієнти
Звичайно, потрібні свіжі курячі крильця – 800 грам.
Для маринаду знадобиться:
1. Ароматний мед – 1 чайна ложка.
2. Гірчиця – 1,5 столові ложки (не порошок).
3. Соєвий соус – 1,5 столові ложки.
4. Оливкова олія – 1,5 столові ложки.
Ще один важливий інгредієнт, але вже для гриля - яблучна тріска.
Етапи приготування курячих крилець на грилі
Попередньо замочіть яблучну тріску у воді на 20-30 хвилин. Вона необхідна для надання копченим продуктам надзвичайного, незвичайного аромату.
1. Крок перший – до курячих крилець додайте мед, гірчицю, оливкову олію та соєвий соус. Зазначимо, що це ідеальний маринад для курки. Усі інгредієнти чудово поєднуються між собою. Ви відкриєте собі новий смак курки.
2. Крок другий – ретельно все перемішайте. Найкраще використовувати рукавички. А щоб одяг не забруднився в процесі готування, не забудьте про фартух. На сайті grili.com.ua є багато цікавих варіантів. Крім того, в каталозі можна знайти кепки з цікавими написами – для тих, хто розуміється на грилях.
3. Крок третій – підготуйте до копчення курячі крильця. Ми пропонуємо працювати з Big Green Egg – це зручна модель. Копчення відбувається за допомогою відсікача. Тому спочатку зніміть решітку спеціальним пристроєм.
Часто температура гриля піднімається вище за норму, і її потрібно зменшувати. Тому необхідно встановлювати відсікач.
Обов'язково скористайтеся спеціальними вогнетривкими рукавичками, щоб не пошкодити руки, не отримати опіки та інші травми. Вироби, представлені в каталозі магазину grili.com.ua, виготовлені з жаростійкого матеріалу, вони не деформуються, відрізняються високою міцністю. І значно полегшать процес приготування їжі. А працювати з грилем у них – комфортно!
4. Крок четвертий – додайте на вугіллі заздалегідь підготовлену яблучну тріску. Вона надасть крильцям неймовірного аромату.
5. Крок п'ятий – встановіть відсікач і поверніть ґрати на колишнє місце. Акуратно викладіть крила на поверхню для смаження та закрийте кришку гриля. Щоб правильно визначити рівень готування, використовуйте термометр зі щупом. Прилад покаже рівень нагрівання м'яса. Для курки оптимальні показники: 70-80 °C. Щоб дізнатися точну температуру, термометр із щупом – необхідна річ. Перевіряючи готовність за допомогою ножа чи вилки, ви деформуєте цілісність м'яса. Страва може вийти сухою і несмачною – будьте обережні.
Через 40 хвилин копчені крильця курки на грилі Big Green Egg готові! Апетитна золотиста скоринка вражає, правда?
Не забудьте після того, як гриль охолоне, очистити його. Це важливо. Скористайтеся спеціальними миючими засобами. При правильному догляді обладнання працює як годинник!
Гарна подача – це завершальний етап приготування, можна скористатися дошкою. Багато цікавих моделей для птиці, риби та м'яса є у каталозі.
Чому готувати із грилем Big Green Egg комфортно? Він виготовлений із міцних матеріалів, що легко нагрівається до потрібної температури. Це універсальне обладнання - можна коптити, а можна запікати м'ясо, рибу чи птицю. Ви підберете модель оптимального розміру у каталозі інтернет-магазину grili.com.ua. Існують різні варіанти.
Смачного!