Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Готуємо Лаврака (Сібаса) - рецепт риби на грилі від GRILI

   

Продукти для приготування:

  1. Лаврак;
  2. Розмарін;
  3. Сіль;
  4. Соєвий соус;
  5. Оливкова олія;
  6. Помідори чері;
  7. Фенхель;
  8. Лимон;
  9. Червоний Мангольд.

Підготовка сибасу до смаження

Наше основне завдання, це не зіпсувати насичений смак риби, тому ми не буде використовувати багато приправ. Завдання отримати ароматне м'ясо, а не перебити смак, доданими занадто приправами. Для обробки сибаси, ми будемо використовувати розмарин, соєвий соус, бальзамічний оцет та оливкову олію. Насамперед, розімнемо розмарин у руках і натрімо їм сибаса, після цього додамо соєвий соус усередину риби. Після поливаємо рибу бальзамічним оцтом та оливковою олією і розтираємо все по продукту. Такий нескладний маринад допоможе розкрити смак риби. Гілочки розмарину можна покласти всередину риби.

На чому, як і в поєднанні з чим, ми готуємо сибаса

Готувати лаврака ми будемо на дошці з вільхи, її заздалегідь замочували на пів години. Досточка при приготуванні передасть свій аромат рибі, що позитивно позначиться на кінцевому результаті. Маємо сибасу на нашій дошці і приступаємо в нарізці помідорів чері, які ми приготуємо разом з рибою для подальшого використання в гарнірі. Розрізаємо помідори навпіл і розташовуємо їх на дошці по її периметру навколо риби. У такому вигляді смажитимемо на смаженій решітці наші продукти. Відправляємо їх у гриль.

Температура гриля, на якій ми готуватимемо 120 °C, це комфортна температура приготування для риби. Риба готується досить швидко, витрачений час, на приготування, залежить від її величини. Тому скільки смажити на грилі продукт за часом, ви можете визначити самі в конкретному випадку. Ми ж, перевіряючи його прожарювання за допомогою цифрового термометра. Температура всередині риби повинна досягти 65 ° C, тоді вона вважатиметься готовою.

Поки готується сибас у грилі, ми наріжемо фенхель поздовжніми шматочками. Фенхель відмінно поєднується з рибними стравами завдяки своєму особливому неповторному смаку. Ми однозначно рекомендуємо його до використання з сибасом, гарантуємо, що не пошкодуєте. Викладаємо фенхель на гриль своїми руками для приготування.

Приготування гарніру та обробка риби

Для приготування гарніру використовуємо червоний мангольд, чері, які ми приготували разом із рибою, фенхель, бальзамічний оцет та оливкову олію. На тарілку розташовуємо дрібні листочки мангольда, туди додаємо помідори, поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом. Все перемішуємо і сюди на тарілку дістаємо з грилю фенхель. За цей час риба трохи відпочила після смаження, можна приступати до її розбирання.

Перед обробкою, переріжемо навпіл лимон і видавимо невелику кількість соку на рибу. Трохи також можна капнути в гарнір. Тепер починаємо обробку сибаса. Насамперед видаляємо голову, далі плавці з кісточками і знімаємо шкірку. Після цього відокремлюємо філе риби від основної центральної кістки. У результаті отримуємо філе, готове до вживання.

В результаті

Риба вийшла на славу, смачна та ароматна, ми її не пересмажили, завдяки точному контролю температури всередині за допомогою термометра. У поєднанні з гарніром, у якому використовували барбекю помідори та фенхель, страва набула досконалого смаку. Таку страву будемо до смаку багатьом, ви можете сміливо брати її на озброєння та готувати у разі на барбекю пікніках. Ми вам бажаємо смачного барбекю відпочинку, щоб у вас страви завжди були дуже смачними. І пам'ятайте, якщо у вас є гриль, відео рецепти з детальним приготування ви знайдете у нас.


Інструменти для роботи з грилем:

  1. Вугільний гриль Big Green Egg;
  2. Деревне вугілля;
  3. Фартух ;
  4. Дошка обробна;
  5. Ніж;
  6. Щипці;
  7. Дошка з вільхи;
  8. Цифровий термометр;
  9. Тарілка;
  10. Виделка.