Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Рецепт від GRILI: Справжній чоловічий стейк на живому вогні

   

Використовуємо такі інгредієнти для приготування стейку яловичого:

- стейк із мармурової яловичини – 1 шт.;

- вершкове масло – 40 г.;

- орегано – 5 р.;

- оцет винний – 5 чайних ложок;

- оливкова олія – 4 чайні ложки;

- часник – 2 зубчики;

- перець – 1 шт.;

- петрушка – 50 г;

- Розмарин - 20 г.;

- сіль та перець за смаком.

Відбувається процес приготування чоловічого стейка на вугільному грилі в такий спосіб.


Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:

- розігрітий вугільний гриль до температури 300-350 градусів;

- обробну дошку;

- паперовий кухонний рушник;

- часникодавку;

- Скляну невелику миску для соусу;

- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами.


Підготовка гриля. У нашому випадку ми використовуємо перевірений вугільний гриль Big Green Egg MiniMax. Нагнітаємо температуру всередині камери жару мінімум до 300 градусів, можна трохи більше. Мета такої температури – швидко запечатати продукт та зберегти його соковитість. Саме такий нагрів дозволить нам це здійснити та швидко приготувати м'ясо.

М'ясо. Стейк роздруковуємо з вакуумного пакування та прибираємо вологу за допомогою кухонного паперового рушника. Ми використовуємо стейк із мармурової яловичини від українського виробника. М'ясо маринувати не буде абсолютно.

Просто забираємо зайву вологу зі стейку і відправляємо на гаряче вугілля в розігрітий гриль. Важливо, закрити всі заслінки подачі кисню усередину гриля, щоб уникнути спалахів вогню. М'ясо досить жирне і при контакті з розпеченим вугіллям можуть виникати язики полум'я. А нам цього зовсім не треба.

Стейк готується дуже швидко, по дві хвилини з кожної із сторін. Нам потрібно отримати правильне прожарювання, зберігши соковитість м'яса. Для приготування стейка таким чином, потрібна певна навичка. Тут не можна зволікати, за такої температури приготування, навіть одна хвилина багато що вирішує. А нам потрібно отримати справжній чоловічий стейк.

Знімаємо готовий стейк із гриля на обробну дошку . Розрізаємо зубчик часнику, готуємо вершкове масло та розминаємо ножем розмарин, щоб краще віддав аромат. Почергово натираємо м'ясо часником, олією та розмарином з усіх боків. Сіль і перед додаємо до смаку. Часник і розмарин, що залишився, кладемо зверху стейка і укутуємо харчовою алюмінієвою фольгою. У такому стані дамо м'ясу відпочити протягом 5-10 хвилин. За цей час зробимо соус.

Соус. Нарізаємо дрібно перець і петрушку, часник подрібнюємо часнодавкою і відправляємо все в миску. Додаємо до неї 5 чайних ложок винного оцту та 4 оливкової олії, засипаємо орегано. Ретельно все перемішуємо та отримуємо чудовий соус для чоловічого стейку.

Результат. Поки готували соус, м'ясо відпочило та готове до подачі на стіл. У результаті, на приготування такої чудової живої страви, у нас пішло близько 15 хвилин. Ми досягли ідеального прожарювання стейка, приправили його і дали відпочити. Нарізаємо стейк і разом із соусом подаємо на стіл. М'ясо вийшло соковите та смачне. Справжній чоловічий стейк на багатті - це швидко і дивовижно апетитно. Пробуйте готувати стейк у такий спосіб, не пошкодуєте точно. Смачного!