Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Свинячі ребра 3: 2: 1. Рецепт реберець-барбекю, на яких м'ясо саме відходить від кістки.

thumbnail

Свинячі ребра 3: 2: 1. Рецепт реберець-барбекю, на яких м'ясо саме відходить від кістки.

Ви любите свинячі реберця, приготовані на грилі? А хотіли б ви спробувати настільки ніжні реберця-гриль, що кісточки в них буквально самі відходять від м'яса?

Якщо на ці питання ви дали ствердну відповідь, то сьогоднішній рецепт просто створений для вас!

Ми знайшли і випробували дивовижний рецепт приготування свинячих реберець на пеллетном грилі, в якому ідеально все: і маринад, і карамелізована скоринка, а головне, чудово ніжне, м'яке і соковите м'ясо, в якому кістки просто не утримуються!

Інгредієнт.

Ці ребра-барбекю виходять настільки смачними, що радимо вам взяти відразу побільше м'яса.

Отже, що було у нас:

  • 2 пластини свинячих ребер загальною вагою 6 кг;
  • 3 лимона;
  • 4 зубчики часнику;
  • Свіжий корінь імбиру;
  • 4-5 столових ложок соєвого соусу;
  • 250 мл солодкого соусу чилі;
  • 1 чайна ложка сушеного часнику;
  • 2 чайних ложки меленого коріандру;
  • ½ Чайної ложки спеції Чилі;
  • Соус Барбекю з димком;
  • 200 мл яблучного соку, розведеного з водою в пропорції 50: 50.

Для приготування ми будемо використовувати пелетний гриль від компанії Weber-SmokeFire EX4. Пелетний гриль по суті унікальний пристрій, який об'єднує в собі всі можливі режими приготування: на ньому можна смажити, запікати, варити, коптити і тушкувати. Це досягається за рахунок роботи відразу на двох видах палива – деревні гранули (пелети) і електрику (від мережі 220В). Відповідно, натуральне паливо дає всі переваги гриля, а включення в цей процес електрики дозволяє контролювати і легко підтримувати температуру з точністю до градуса.


Процес приготування.

Приготування свинячих ребер в принципі не складний процес, що займає, однак, досить велику кількість часу. Для того, щоб досягти неймовірної ніжності м'яса, ми будемо готувати його в 3 етапи, і загальний час, який проведуть ребра на грилі, складе 6 годин.

І здавалося б, це дуже довго. Але не забуваємо про одну з головних переваг пелетного гриля - цифрове управління. Ви виставляєте потрібну температуру і час, а потім можете на 3 години займатися своїми справами. Електроніка сама буде підтримувати обрану температуру, ваша участь не потрібно.

Отже, приступаємо.

1. Приготуємо маринад. Зубчики часнику дрібно нарізаємо ножем (або пропустіть через професійну чеснокодавку від GRILLI). З трьох лимонів натираємо цедру і вичавлюємо сік. Корінь імбиру дрібно ріжемо (імбир володіє дуже яскравим смаком, тому додавайте його на свій розсуд. Ми додали таку ж кількість імбиру, скільки вийшло нарубаного часнику).

2. У глибокій мисці змішуємо всю натерту цедру, 5 столових ложок лимонного соку, часник, імбир, соєвий соус, солодкий соус чилі і сухі приправи. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

3. Зачищаємо свинячі ребра і змащуємо їх приготованим маринадом за допомогою кулінарної силіконової пензлика. Стежимо за тим, щоб маринад рясно покривав пластини ребер з усіх боків.

4. На блоці управління пелетного гриля встановлюємо необхідну нам температуру-120°С.викладаємо пластини свинячих ребер на решітку гриля і закриваємо кришку.

5. Це перший етап приготування, який займе 3 години. Для того, щоб м'ясо не пересушити, щогодини відкриваємо кришку гриля і скроплюємо ребра яблучним соком, розведеним з водою.

6. Другий етап. Через 3 години знімаємо реберця з гриля і укладаємо на лист фольги. Акуратно загортаємо пластини і повертаємо назад на решітку гриля, поклавши їх жирною стороною вниз (а кістками, відповідно, вгору). Не змінюючи температури, виставляємо ще 2 години, закриваємо кришку гриля і залишаємо ребра нудитися далі.

7. Третій етап. Знімаємо свинячі реберця з решітки гриля, виймаємо з фольги. Вже на цьому етапі можна побачити, що м'ясо м'яке і ніжне, але для посилення смаку ми будемо домагатися підсмаженої карамелізованої скоринки. Для цього змащуємо ребра соусом барбекю і повертаємо на решітку гриля. Готуємо ще 1 годину при закритій кришці (температуру не міняємо).

Після всіх трьох етапів пластини свинячих ребер обзавелися апетитною карамельно-коричневою скоринкою, а м'ясо стало настільки ніжним, що реберні кісточки можна легко витягнути рукою. Вони буквально самі відходять від м'яса.


Обов'язково спробуйте приготувати свинячі реберця за цим рецептом! Таких соковитих і ніжних ребер-барбекю ви ще не пробували!


Особливості витрати палива (пелет) на грилі Weber SmokeFire.

Раз ми готували на пеллетном грилі, ми вирішили на практиці перевірити, наскільки економічний витрата пелет. Ми використовували пелети для гриля "Гікорі" від Weber. У характеристиках гриля вказано витрата при робочій температурі в 300°С (2,5 кг на годину). Але ми готували при низьких температурах, тому наш витрата склав всього лише 700-800 гр пелет за годину. А що залишилися після повної закладки пелет спокійно вистачить ще на 2 таких же циклу приготування.