Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Рецепт від GRILI: Шалено смачні бургери на вугільному і газовому грилях

   

Використовуємо такі інгредієнти для приготування бургерів:

- яловичий фарш – 1 кг;

- булочки для бургера – 8 шт.;

- цибуля – 150 р.;

- сир чеддер – 200 г;

- Салат айсберг - 200 р.;

- маринований халапеньо - 100 г;

- Гірчиця американська стандартна - 150 р.;

- помідори – 150 г;

- оливкова олія – 40 г.;

- сіль та перець за смаком.

Для соусу:

- кетчуп - 200 р.;

- майонез – 200 р;

- мариновані огірки – 50 г;

- соус табаско або копчену паприку до смаку.

Відбувається процес приготування бургерів на вугільному та газовому грилях в такий спосіб.

Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:

- розігріті вугільний та газовий грилі до температури 150 градусів;

- чавунна плита для смаження на газовому грилі;

- тріску з винної 70-річної дубової бочки;

- Прес-форма для формування котлет для бургера;

- обробну дошку;

- розпилювач для олії;

- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами.

Для приготування нашої страви ми будемо використовувати газовий гриль від компанії Broil King та вугільний гриль від Big Green Egg. Обидва грилі ми розігріваємо до температури 150 градусів. У вугільному грилі, готуємо на стандартній решітці для смаження, в газовому - на жарильній чавунній поверхні.

Робимо фарш. Щоб створити якісний фарш, можна піти наступними шляхами, використовуючи для приготування:

1. Три види яловичого м'яса, кожного по третій частині: брискет (Brisket), шортрібс (Short Ribs) та флетайрон. Щоби купити це в Україні, треба постаратися, не просто;

2. Яловичу вирізку з бичка Абердін Ангус. Оптимальний варіант;

3. Гарний шматок яловичого м'яса. Доступно і дорого, проти іншими варіантами, більшості міст нашої країни.

Нам треба отримати фарш, який триматиметься купи і не розвалюватиметься, при цьому, не додаючи в нього яйце та інші інгредієнти, що зв'язують основу. Тому м'ясо ми пропустимо через м'ясорубку два рази. Перед подрібненням м'яса м'ясорубку кладемо в холодильник на ніч. Якщо м'ясорубка ручна, її поміщаємо повністю в холодильник, електричну - тільки ріжучу частину в зборі. Це підвищує її продуктивність. Після цього подрібнюємо на ній м'ясо, перший раз через насадку з маленькими отворами, другий - з великими. Такий метод дозволяє м'ясу виділити ферменти, що склеюють, і фарш ставати придатним для формування з нього котлет для бургера. Фарш для приготування бургерів готовий.

Готуємо соус. Рецепт соусу досить простий, але його смак не залишить байдужим нікого. Для приготування використовуємо в рівних частинах майонез і кетчуп, по 200 г, перемішавши їх у скляній мисці. Далі, додаємо на свій розсуд і до смаку, кому, що більше подобається, соус табаско або копчену паприку. Останнім інгредієнтом йдуть мариновані огірки 50 г, дуже дрібно їх січемо і засипаємо в миску, після чого ретельно перемішуємо вміст. Соус готовий до використання.

Готуємо на газовому грилі. На цьому грилі ми приготуємо бургери, що мають назву Стрит стайл (Street Style). В один бургер йдуть дві котлетки з м'яса. Для цього, формуємо з фаршу дві невеликі кульки. Переходимо до грилю, булочки обсмажуємо з одного боку на стандартних решітках, кладемо їх різаною стороною вниз. Котлети з м'яса смажимо на плоскій поверхні. Поміщаємо, підготовлені раніше кульки з фаршу, на поверхню для смаження, придавлюємо їх лопаткою, формуючи котлети потрібного діаметра під булочку. На одну котлету зверху кладемо порізану білу цибулю, на другу наносимо американську гірчицю. Засікаємо одну хвилину, після чого перевертаємо котлети на інший бік, зверху покладемо сир чеддер, готуємо ще хвилину. За цей час щедро наносимо на булочки соус, на верхню і нижню обсмажену частину. Зверху на соус, використовуємо нижню частину булочки, додаємо кілька шматочків маринованого халапеньо, 1-2 листочки салату айсберга і на дошці оброблюємо підносимо їх до грилю.

Вже готові котлети знімаємо з поверхні смаження в наступному порядку. Котлета, що була на гірчиці, розміщується зверху на котлету з цибулею, знімаємо цю вежу з гриля на раніше підготовлену нижню частину булочки. Зверху додаємо кружальце помідора і накриваємо верхньою частиною булочки. Бургери готові до вживання, їжмо їх гарячими. Вони вийшли дуже соковиті, ароматні та неповторно смачні.

Готуємо на вугільному грилі. При приготуванні на вугільному грилі, будемо використовувати тріску з 70-річної винної бочки, щоб додати м'ясним котлетам особливий аромат та присмак. Попередньо ми замочили її за годину до приготування, і тільки після цього додаємо тріску на вугіллі. Тепер можна готувати котлети для бургера та булочки.

Так як ми готуємо на стандартних решітках, формувати м'ясні котлети з фаршу, будемо спеціальною формою призначеної для цього. Форму змащуємо олією перед завантаженням фаршу. Зверху на котлети додаємо сіль та перець за смаком і збризкуємо оливковою олією з розпилювача. Поміщаємо їх на жарку і смажимо по одній хвилині з кожного боку, за аналогією з приготуванням на газовому грилі. Після першого перевороту котлети зверху на неї кладемо сир. Булочки підсмажуємо на смаженій решітці. Основу під котлету робимо на нижній частині булочки, як і для газового гриля. Поміщаємо на неї зняту з гриля котлету, зверху кружальце помідора і накриваємо верхньою частиною булочки змащеною соусом. Бургер готовий! Неймовірно смачно, просто не передати.

В підсумку. Незважаючи на те, який ви використовуєте гриль, вугільний чи газовий, на будь-якому з них можна отримати чудовий результат. Наші бургери вийшли соковитими, ароматними та неймовірно смачними. На вугільному грилі, родзинку бургерам додала тріска з винної дубової бочки. Ці чудові рецепти стануть знахідкою для любителів смачної барбекю їжі. Пробуйте, експериментуйте та насолоджуйтесь новими стравами, а ми вам у цьому допоможемо. Смачного!