Помпейські печі: неповторний смак готових страв
Помпейські печі, названі на честь давньоримського міста Помпеї, де вони були широко поширені, мають багату історію, яка сягає корінням у 3-тє тисячоліття до н.е. Перші їхні прообрази являли собою прості глиняні вогнища, зариті в землю. Згодом конструкція вдосконалювалася, набуваючи впізнаваної форми купола.
Секрет популярності помпейських печей полягає в рівномірному розподілі тепла, що забезпечує ідеальне пропікання продуктів. Зараз інтерес до них відродився, вони знову стають дедалі затребуванішими. Купити помпейські печі нескладно в інтернет-магазині GRILI.COM.UA.
Конструкція і принцип роботи
Помпейська піч являє собою пристрій, що складається з декількох елементів. Їх наведено далі:
• купол: рівномірно розподіляє тепло по всій внутрішній поверхні;
• топка: у ній відбувається спалювання дров, що створює жар, необхідний для приготування продуктів;
• под: виконаний із вогнетривкого матеріалу, акумулює тепло і віддає його продуктам;
• димохід: відводить продукти горіння і регулює тягу;
• піддувало: забезпечує доступ повітря до дров, регулюючи інтенсивність горіння;
• внутрішня камера: тут відбувається диво перетворення сирих продуктів на кулінарні шедеври.
Працюють помпейські печі за одним принципом. У топку закладаються дрова (найчастіше фруктових порід), які розпалюються за допомогою тріски, паперу, спеціальних рідин. Купол починає нагріватися і створювати рівномірний жар.
На розігрітий под викладаються продукти. Під впливом високої температури вони пропікаються з усіх боків, набуваючи неповторного смаку й аромату. Піддувало регулює температуру і тягу всередині помпейської печі.
Переваги
Помпейські печі дуже популярні серед гурманів. Страви в них виходять не тільки добре пропеченими, а й наповненими чарівним ароматом, якого неможливо домогтися у звичайній духовці. На поверхні продуктів у процесі приготування утворюється апетитна скоринка.
Продукти в помпейській печі зберігають максимум вітамінів, корисних мікроелементів. У готових стравах відзначається зниження жирів, які витоплюються під дією сильного жару.
У помпейській печі можна готувати будь-які м'ясні та рибні страви, овочі, піцу і різні види випічки. При цьому процес її використання по-справжньому простий. Дрова легко розпалюються, продукти згоряння збираються в спеціальному зольнику.
Типи помпейських печей
За мобільністю описане обладнання для приготування смачних страв ділиться на стаціонарне і портативне. Виробляються помпейські печі з харчової сталі та вогнетривкої глини.
За функціональністю печі бувають двох видів. Перший - прості пристрої. Вони призначені для випічки хліба, піци, приготування страв на відкритому вогні. Другі - багатофункціональні. Вони можуть оснащуватися додатковими елементами - мангалом, коптильнею, тандиром, що дає змогу розширювати їхні кулінарні можливості.
Маленькі за розміром помпейські печі підходять для дачі, пікніка, невеликої компанії, середні оптимальні для сім'ї, друзів, приготування різноманітних страв. Великі вогнища призначені для професійного використання. Зазвичай вони встановлюються в ресторанах, кафе.
У нашому інтернет-магазині представлені помпейські печі різних типів. Допоможемо з вибором відповідного обладнання, розповімо про всі його особливості. Організуємо доставку покупок по Україні. Заходьте в GRILI.COM.UA і вибирайте відмінну помпейську піч для приготування шикарних страв!