Хоспери: симфонія смаку та користі готових страв
Печі під назвою хоспери - це спеціальне кухонне обладнання, яке дає змогу приготувати страви з апетитною скоринкою, неповторною соковитістю, ароматом і особливим смаком. Перші такі вогнища з'явилися 1969 року. У наші дні їхня конструкція значно вдосконалилася, обросла новими деталями. Зараз хоспер-печі використовуються в домашніх умовах, на різних підприємствах громадського харчування, починаючи від кафе і закінчуючи фешенебельними ресторанами.
Опис конструкції та принципу роботи
Хоспер є піччю-барбекю, в якій соковитий смак продуктів народжується з танцю полум'я і жару. Його основні конструктивні елементи наведено далі:
• корпус: міцний і надійний, служить довгі роки, рівномірно розподіляючи тепло по всій поверхні;
• топка: у ній тліє вугілля, створюючи жар, необхідний для приготування різних страв;
• решітка: на ній розміщуються продукти, що омиваються жаром і ароматом диму;
• зольник: тут накопичується попіл від згорілого вугілля;
• піддувало: регулює тягу і забезпечує доступ кисню до вугілля;
• димохід: відводить дим і продукти горіння.
Топка хоспера зазвичай виготовляється з котельної сталі, решітки - з нержавіючої. Сучасні печі-барбекю оснащуються термометром. Деякі виробники доповнюють своє обладнання іншими аксесуарами.
Принцип роботи хоспера досить простий. Він виглядає наступним чином:
1. У топку засипається вугілля (деревне або брикети).
2. Вугілля розпалюється.
3. Корпус поступово нагрівається, створюючи рівномірний жар.
4. На розігріту решітку викладаються продукти. Під впливом високої температури вони рівномірно прожарюються, набуваючи неповторного смаку й аромату.
Коли продукти досягають бажаного ступеня готовності, їх можна діставати з хоспера і насолоджуватися неземним смаком готових страв.
Переваги приготування їжі на хоспері
Страви в печах-барбекю мають смак, який підкорює будь-яку людину. Вони мають неповторний аромат, недосяжний на звичайній плиті. Під час готування в хоспері на продукти впливає висока температура. Вона запечатує всі соки всередині, зберігаючи природну вологість і ніжність кожного шматочка м'яса, риби. Під впливом жару на поверхні продуктів утворюється рум'яна карамельна скоринка, що вабить апетитним хрускотом і насиченим смаком.
Швидке приготування мінімізує втрати корисних речовин у продуктах, залишаючи вітаміни та мікроелементи в цілості. Завдяки високій температурі зайвий жир витоплюється, роблячи страви практично дієтичними. Деревне вугілля, що використовується в хоспері, є екологічно чистим паливом, що не виділяє шкідливих речовин.
Піч-барбекю - універсальний пристрій. У ній можна готувати м'ясні стейки, шашлики та реберця, рибу, овочі, хліб, пироги і справжню італійську піцу з хрусткою скоринкою і тягучою моцарелою.
Хоспер легко розпалюється. Приготування їжі на ньому не вимагає складних маніпуляцій, з такою піччю впорається навіть кулінар-початківець. Після готування зола збирається в зольнику, а чавунну решітку легко очистити. Хоспер надихає на експерименти та створення власних рецептів.
Печі-барбекю від найкращих світових виробників
У нашому інтернет-магазині можна купити за повністю обґрунтованими цінами хоспери відомих виробників із заводською гарантією. Представляємо на території України інтереси знаменитих брендів Josper, Unit. Пропонуємо побутові та професійні печі, обладнання з ребристими, аргентинськими решітками, інструменти та аксесуари для хосперів: парасолі-гідрофільтри, відкриті столи, тумби та багато іншого. Звертайтеся до GRILI.COM.UA!