Качина грудка з соусом. Новорічні рецепти від Кості Лайпакова
Необхідні інгредієнти
1. Гранат – 1 штука.
2. Ананас – 1 штука.
3. Чебрець.
4. Розмарин.
5. Кілька зубчиків часнику.
6. Вершкове масло.
7. Паприка.
8. Сіль.
9. Вино – 250 мілілітрів.
10. Оливкова олія.
11. Чорний перець.
12. Цукор.
13. Крохмаль.
14. Качина грудка - 500 грам.
Ці інгредієнти ідеально поєднуються з птахом.
1. Перший етап.
Візьміть філе качки і зробіть насічки (на відео процес докладно описаний). Рекомендуємо працювати з гострим ножем. Зверніть увагу на мечі з дамаської сталі (вони є в каталозі grili.com.ua). Такі ножі ідеально «лежать» у долоні, не «ковзають» у руках під час готування.
2. Другий етап.
Філе качки з насічками покладіть у ємність. Посипте паприкою, трохи посоліть, поперчіть, додайте оливкову олію. Наріжте дрібно часник і додайте його до качки.
Перемішайте інгредієнти. Щоб не забруднити руки, працюйте у рукавичках.
3. Третій етап.
Підготуйте ананас. Зріжте зелену частину, очистіть від шкірки. Наріжте ананас кільцями. Для комфортної роботи використовуйте дошку з деревини. Вона не деформується під час приготування, легко очищається. Замовити дошку можна на сайті grili.com.ua.
Шматок ананаса покладіть на плоску тарілку. Додати оливкову олію і трохи гострої паприки. Акуратно промажте ананас.
4. Четвертий етап.
Приготуйте соус.
На гранаті зріжте верхню шапочку, зробіть поздовжні розрізи (як на відео). Візьміть вафельний рушник і викладіть на нього зерна. В ємність видавіть сік.
Візьміть сотейник. Залийте в нього гранатовий сік трохи червоного вина. Додайте чорний перець та цукор. Поставте сотейник на вогонь (випарюйте соус).
Додайте вершкове масло|мастило|. Все ретельно перемішайте. Засипте крохмаль. Коли соус загусне, перелийте його в ємність із дозатором.
5. П'ятий етап.
Розігрійте гриль. Обов'язково до готування очистіть поверхню для смаження від кіптяви та нагару. Скористайтеся спеціальною щіткою (придбати її можна в нашому інтернет-магазині).
Грати грилю збризніть маслом. Рекомендуємо використовувати ємності із дозатором.
Викладіть на поверхню качину грудку і ананас.
Коли температура качки досягне 60° – можна знімати її з гриля. Для перевірки готовності використовуйте термометр для м'яса.
6. Шостий етап.
Починайте презентацію страви. На тарілку викладіть обручку ананаса. Зверху покладіть нарізану качину грудку. Полийте гранатовим соусом. Покладіть зверху гілочку розмарину, посипте чебрецем і сіллю.
Качина грудка з гранатовим соусом - це неймовірно смачно. Обов'язково спробуйте!
Смачного!