Свинячий рулет з сирною начинкою
Свинячий рулет з сирною начинкою
Свинина на грилі – це не тільки всіма улюблений шашлик або реберця. Ми пропонуємо вам поекспериментувати і приготувати приголомшливий, смачний, соковитий і ароматний рулет зі свинячої корейки з сирною начинкою.
Сьогодні ми будемо готувати на вугільному керамічному грилі Primo XL. Завдяки своїм значним розмірам, цей гриль дозволяє приготувати одночасно 2 свинячих рулети (а це цілих 4 кг м'яса!), а значить, легко впорається із завданням нагодувати велику сім'ю або веселу компанію друзів.
Інгредієнти.
Для 2 рулетів нам знадобиться:
* 4 кг свинячої корейки
* Упаковка сиру фета
* Сир сулугуні (вибирайте твердий дозрілий сир)
• 3 різнокольорових болгарських перців (червоний, жовтий, зелений)
• 3 зубчики часнику
* Пара гілочок чебрецю
* Невеликий пучок свіжої петрушки
* Панірувальні сухарі
* Сіль, мелений чорний перець - за смаком.
Це цікаво. Сир сулугуні-один з найвідоміших грузинських сирів, який можна назвати національною гордістю цього краю. Володіє яскраво вираженим кисломолочним присмаком, з певною часткою гостроти. Сулугуні відмінно підходить для приготування будь – яких страв з сиром-від класичних бутербродів, до фаршированих овочів, піци або хачапурі. Може використовуватися як самостійна закуска в поєднанні з молодим грузинським вином.
Приготування.
1. Підготуємо м'ясо. Великий шматок свинячої корейки розрізаємо на 2 частини. Після чого приступаємо до підготовки м'яса для формування рулету.
Найголовніша і відповідальна справа в цьому рецепті – правильно підготувати м'ясо, тоді ваш рулет буде правильної форми і не розвалиться в процесі приготування.
Беремо першу половинку м'яса. Нам потрібно буде зробити два паралельних надрізи уздовж всього шматка. Відміряйте 1/3 від товщини шматка. Тонким і гострим ножем надріжте свинячу корейку, залишаючи приблизно 1,5 см від краю. Потім,відступивши ще 1/3 товщини, і зробіть другий надріз. Таким чином у вас вийде своєрідна "книжечка «з м'яса, з однією» сторінкою" посередині.
2. Розкладіть м'ясо (як ніби «розкриваєте» книжку) і ретельно відбийте його молоточком. Після такої обробки м'ясо стане тонше, його буде легше згорнути в рулет і рівномірно пропекти.
Лайфхак. При відбиванні м'яса накрийте його харчовою плівкою. Ця нехитра дію вбереже вас і вашу кухню від бризок.
Не забувайте, що відбивати потрібно тільки свіже охолоджене м'ясо. Між м'ясними волокнами в свинині, що пройшла цикл заморозки-розморожування, накопичується вода. Через це, коли ви будете відбивати навіть повністю розморожене м'ясо, воно може не стати тонше, а порватися.
3. Відкладіть перший підготовлений для рулету шматок свинячої корейки і аналогічним чином надріжте і відбийте другий.
4. Готуємо нашу соковиту начинку для рулету. Поріжте фету і болгарський перець дрібним кубиком, сир сулугуні натріть на тертці. Зелень петрушки і чебрець дрібно порубіть ножем. 3 зубчики часнику (якщо ви любите більш гострі страви, можете додати ще пару зубчиків, за смаком) видавіть через чеснокодавку (дуже зручно використовувати спеціальну професійну чеснокодавку від компанії GRILLI).
З'єднуємо всі інгредієнти для начинки в глибокій мисці, додаємо панірувальні сухарі і ретельно все перемішуємо (можна руками).
5. Повертаємося до м'яса. Посоліть і поперчіть свинину зсередини, а потім викладіть сирну начинку на обидва розвороти. Після чого можна починати згортати рулет. Не переживайте, якщо частина начинки вивалиться з рулету в процесі згортання, це нормально. Таким же чином нафаршируйте другий відбитий шматок свинячої корейки.
Візьміть кулінарну нитку або джгут і обв'яжіть рулети, щоб в процесі запікання вони зберегли правильну форму.
6. Розігрійте гриль до 220°С. Свинячі рулети запікаються при непрямому жарі, тому не забудьте встановити відсікачі (для того, щоб відсікачі залишилися чистими після приготування, можна закрити їх фольгою). Змастіть чавунну решітку гриля рослинним маслом за допомогою силіконового пензлика або спеціального розпилювача масла від GRILLI.
7. Викладіть обидва рулети на розігріту решітку гриля. Так як свинячий рулет готується досить довго, найзручніше стежити за ступенем його готовності за допомогою спеціального термометра. У нас два рулети, тому ми візьмемо термометр з двома щупами, щоб вимірювати внутрішню температуру кожного рулету окремо.
Важливо! Вставляйте термощупи в максимально товсті краї свинячого рулету, щоб бути впевненими в його готовності.
8. Коли внутрішня температура рулетів досягне 72-73°С, їх можна знімати з гриля. Враховуйте, що шматки м'яса, які ви використовували при приготуванні, можуть відрізнятися по товщині. Тому час приготування кожного з рулетів може дещо відрізнятися. Орієнтуйтеся на показники термометра і можете не переживати за те, що недопечете або пересушіть м'ясо.
9. Готові свинячі рулети наріжте порційно і насолоджуйтеся чудовим смаком свинини з начинкою.
Кожен інгредієнт сирної начинки вносить свою неповторну нотку в загальну палітру смаку свинячого рулету. Обов'язково спробуйте це неймовірно смачне і не дуже складне в приготуванні блюдо. Можливо, саме воно стане вашим коронним блюдом для сімейних свят.