Шашлик з телятини на грилі. Готуємо шашлик на грилі.
Необхідні інгредієнти
Що вам знадобиться? Список продуктів простий:
1. Свіжа телятина – 800 г. Гриль Big Green Egg зможе розкрити усі смакові особливості м'яса. Вибирайте шматочки з прожилками. Під час готування жир танутиме і м'ясо не пересушиться.
2. Декілька зубчиків часнику.
3. Дві цибулини – середнього розміру.
4. Чебрець, розмарин. Пропорції: 1 столова ложка на 1 кг м'яса.
Не забудьте про інгредієнти для соусу:
1. Свіжа сметана – 20% – 200 г.
2. Зелена свіжа цибуля.
3. Декілька зубчиків часнику.
4. Свіжий кріп та кінза.
Всі продукти зібрані - приступимо до приготування.
Етапи приготування шашлику з телятини на грилі
1. Перший крок – наріжте м'ясо на шматочки невеликого розміру. Найкраще використовувати спеціальний ніж для обробки. Так ви точно не пошкодите структуру м'яса, воно вийде соковитим та ніжним. У каталозі багато моделей ножів із ідеально гострою кромкою – працювати з ними одне задоволення. Зверніть увагу на варіанти якісної сталі, які є на сайті grili.com.ua!
Наріжте цибулю півкільцями. Не треба робити надто маленькі шматочки – він знадобиться для маринаду. Посолити цибулю, щоб він виділив сік - це важливо! Не забудьте нарізати розмарин та чебрець. Свіжу телятину, цибулю і зелень змішайте . Обов'язково поперчіть продукти! Все: м'ясо маринуватиметься 30 хвилин.
2. Другий крок – приготуйте до соусу. Щоб нарізати продукти, візьміть нову дошку. Справа в тому, що готові та сирі продукти потрібно нарізати на різних поверхнях! У каталозі є варіант двосторонніх дощок як на відео – це зручно. Такі вироби не вбирають запаху, не деформуються, не виділяють шкідливих компонентів.
3. Третій крок – соус. Всі інгредієнти (цибуля, кріп, кінзу) дрібно наріжте. роздавіть часник спеціальним пристроєм. Зазначимо, що воно набагато ергономічніше за старі моделі часник і простіше у використанні. Усі інгредієнти перемішайте у ємності. Обов'язково поперчіть.
4. Четвертий крок – насадіть замариновану телятину на шампури. Щоб було зручніше, не забудьте одягнути рукавички та фартух. Слідкуйте за тим, щоб шматочки майбутнього шашлику не прокручувалися.
Порада: для кращої прожарки між шматочками залиште проміжок – так ви скоротите час готування.
5. Крок п'ятий. Коли м'ясо вже на шампурі – відправляйте його у гриль. Big Green Egg – ідеальний варіант для виготовлення шашлику. Необхідно просто зняти заглушку та помістити шампури всередину обладнання.
Для приготування знадобиться всього 15 хвилин! Не треба робити зайвих маніпуляцій та перевертати шашлик. За цей час ви можете зробити гарнір, поспілкуватися із друзями чи родичами. З грилем Big Green Egg – готувати задоволення!
6. Крок шостий. Обов'язково після завершення вечора не забудьте очистити гриль – скористайтеся щіткою для гриля.
Шашлик із телятини, приготований на грилі – захопить ваших гостей! Це неймовірна страва. Варто один раз спробувати, і ви будете вражені!
Важливо – щоб відкрити всі смакові якості продуктів, рекомендується використовувати гарне обладнання. Гриль Big Green Egg змусить вас глянути на готування під іншим кутом!
Готуйте за нашими рецептами, поділіться в коментарях враженнями!