Шашлик зі свинини в вугільному керамічному грилі. Рецепт шашлику для гриля.
Необхідні інгредієнти
Перш за все вам знадобиться:
1. Свинина – 1,5 кілограма. Такої кількості м'яса достатньо для компанії із трьох, чотирьох осіб.
Для маринаду:
1. Сіль – 1 кг.
2. Чорний мелений перець – 150 грам.
3. Паприка - 100 грам.
4. Чилі – 50 грам.
5. Часник – 6 зубчиків середнього розміру.
6. Цибуля, червона – 2 штуки середнього розміру.
7. Мінеральна вода – 1 л.
Усі продукти підготовлені? Почнемо!
Етапи приготування шашлику зі свинини у вугільному керамічному грилі
1. Перший крок – маринуємо свинину. Для прискорення процесу використовуйте мінеральну газовану воду. Найкраще підготуватися заздалегідь і залишити м'ясо в маринаді на добу або на ніч.
Щоб прискорити процес – наріжте м'ясо на шматочки, акуратно викладіть у миску. Для роботи використовується ніж із гострим лезом, краще, якщо воно буде виконане з дамаської сталі.
У каталозі нашого сайту grili.com.ua представлений великий вибір товарів – ви знайдете оптимальний для себе варіант.
Щоб сік цибулі просочив свинину – дрібно її наріжте.
Очистіть зубчики часнику. А щоб швидко його роздавити, скористайтеся спеціальним пристроєм. Придбати тиск для часнику можна в нашому інтернет-магазині.
2. Крок другий – додайте приправи. Сіль за смаком. Три чайні ложки меленого чорного перцю, одну ложку паприки та підлогу ложки гострого чилі. Для тих, хто любить гостре - можна насипати більше приправ.
3. Третій крок – усі інгредієнти ретельно перемішайте та поступово додавайте мінеральну воду. Не поспішайте – у мінералці має залишатися газ.
Для 1,5 кг свинини достатньо 1 літра мінеральної води.
Закрийте миску з шашликом, краще використовувати харчову плівку. Надсилайте продукти в холодильник на кілька годин.
4. Четвертий крок – через 3 години можна діставати шашлик. Нанизайте свинину на шампури. Будьте обережні, не поріжте руки. Щоб м'ясо не ковзало - працюйте в рукавичках. Великий вибір аксесуарів. для гриля можна знайти на сайті grili.com.ua.
5. П'ятий крок – приготування шашлику. Свинина має готуватися при температурі від 250 до 300 градусів. Для роботи з керамічним вугільним грилем не забудьте одягнути вогнетривкі рукавички, щоб не отримати опіків.
Шампури акуратно зануріть у гриль (відчиняти його не потрібно), передбачено спеціальний отвір.
6. Крок шостий – через 20-30 хвилин можна діставати свинину. Щоб точно визначити готовність – скористайтесь термометром. Придбати його можна на сайті нашого інтернет-магазину.
Для подачі до столу можна додати на дошку або тарілку зелень та овочі. Після приготування не забувайте очищати гриль – це важливо! А щоб не забруднити одяг – працюйте у фартуху!
Шашлик із свинини у вугільному керамічному грилі – це шедевр. Ваші гості будуть вражені!
Смачного!