Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Рецепт приготування Курки на вугільному грилі від GRILI - наше гриль меню

   

Складові:

курка, соєвий соус, сіль, мед, гірчиця.


Аксесуари та інструменти:

вугільний гриль Big Green Egg, деревне Еко вугілля, розпалювач вугілля, знімач решітки, фартух, дубова стружка від винної бочки, вилка для м'яса, обробна дошка, ніж, велика миска, ложка, V-подібна підставка, жаростійкі рукавички , паперове цифровий термометр.

Підготовка грилю

Насамперед розпалимо наш вугільний гриль, для приготування продукту ми будемо використовувати Велике Зелене Яйце (Big Green Egg), на якому страви виходять просто дивовижними. І якщо ви думаєте який гриль краще купити, можете сміливо спрямувати свій погляд до цього варіанту. Поки ми маринуємо курку, нехай температура в жарильній камері піднімається до потрібної нам величини, яка повинна становити приблизно 150 °C. За такої температури курка готується близько години, готовність перевірятимемо цифровим термометром, без якого важко готувати м'ясо на грилі.

Робимо маринад

Маринад робитимемо у великій мисці, щоб у неї могла поміститися наша курка. У миску по черзі додаємо мед, гірчицю, соєвий соус та кока-колу (Coca-Cola). Після того, як все додано, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Вийде простий у приготуванні, але, повірте, дуже ефективний маринад для приготування курки. Дуже смачно з таким маринадом, також, виходять курячі крильця на грилі, спробуйте.

Беремо нашу курочку та опускаємо її в миску з маринадом, тепер ретельно натираємо її ним. Треба, щоб кожен куточок курки був промазаний маринадом. Маринад, що залишився, вилийте усередину продукту. Тільки дивіться, щоб у Вас не вийшло так, як у нас, ефект курки, що протекла. Докладніше все видно на відео з відгуками нижче. Після нашої нехитрої маніпуляції з продуктом відправляємо його на приготування в гриль.

Приготування курки у грилі

Поки ми показували вам, як замаринувати, гриль набрав потрібну температуру для приготування нашої страви. Перед тим як розмістити нашу курку на решітку для смаження, розміщуємо її на V-подібну підставку. І не забуваємо додати тріску з винної дубової бочки на гаряче вугілля. Тріска дозволить отримати дивовижний аромат та смак м'яса. Перед тим як її використовувати, треба тріску замочити мінімум на півгодини. Відправляємо нашу підставку в гриль, закриваємо кришку і чекаємо, поки приготується. Прожарювання м'яса всередині ми перевіряємо за допомогою професійного цифрового термометра. Через приблизно годину наша курка підсмажилася і вже готова, можна знімати з гриля.

Останні моменти

Перед тим як обробляти курку, потрібно дати час їй трохи відпочити, щоб температура всередині розійшлася по м'ясу. Ми бачимо, як засмажилася куряча грудка на грилі, зніматимемо шкірку і вирізатимемо соковите м'ясо. На смак м'ясо вийшло дуже смачним та соковитим із присмаком копченості. В принципі ми досягли бажаних результатів, отримавши смачний барбекю продукт, який сміливо можна подавати на стіл. Як ви бачите, курка готується дуже просто і досить швидко, спробуйте і ви приготувати за рецептом.