Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Рецепт від GRILI: Тунець на вугільному грилі

   

Використовуємо такі інгредієнти для приготування тунця:

- стейки тунця – 2 шт.;

- оливкова олія – 2 столові ложки;

- діжонська гірчиця – 50 р.;

- натуральний мед – 1 чайна ложка;

- бальзамічний оцет – 1/2 чайні ложки;

- лимон -1/2 частина;

- базилік – 100 г;

- помідори – 100 г;

- соєвий соус – 2 столові ложки.

Відбувається процес приготування тунця на вугільному грилі в такий спосіб.

Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:

- розігрітий вугільний гриль до температури 200 градусів;

- обробну дошку;

- паперовий кухонний рушник;

- харчову фольгу;

- Скляну невелику миску для заправки;

- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами.

Готуємо стейки тунця. Для приготування тунця ми будемо використовувати вугільний гриль від компанії Big Green Egg MiniMax, розігрітий до температури 200 градусів. У нас є чудове філе з тунця. Видаляємо з нього непотрібну вологу паперовим рушником. І довгими плавними рухами відрізаємо два стейки. Риба дуже ніжна, використовуйте тільки якісний гострий ніж, щоб не зашкодити структуру філе.

Стейки повинні вийти по товщині трохи більше сантиметра. Це ідеальна товщина, що дозволяє обсмажити їх із двох сторін по 2 хвилини та отримати готовий продукт.

Стейки не маринувати не буде, збережемо натуральний смак тунця по максимуму. Тому просто натираємо їх оливковою олією і відправляємо в розігріту камеру гриля на грати. Попередньо, жарку граля змащуємо оливковою олією. Гриль нагріваємо до температури 200 градусів, щоб швидко запечатати продукт і зберегти його корисні властивості, при цьому не втративши соковитість. Обсмажуємо рибні стейки по 2 хвилини набік і знімаємо їх із гриля.

Зверху стейки змащуємо соєвим соусом. Тепер дамо відпочити тунцю близько 5 хвилин, укутавши готове філе харчовою фольгою. А доки стейки відпочивають, приготуємо заправку для салату.

Салат із заправкою. Для салату зробимо заправку з діжонської гірчиці, поміщаємо 50 грамів у скляну миску, туди ж, додамо вичавлений сік з половинки лимона середніх розмірів, пів чайної ложки бальзамічного оцту та чайну ложку натурального меду. Перемішуємо всі інгредієнти.

В окрему тарілку додамо базилік і помідори, що розрізають навпіл. Зверху додаємо заправку і ретельно перемішуємо. Салат готовий.

Дивовижний результат. Наша страва готова повністю, два стейки з тунця та чудовий салат із крутою заправкою. У стейків вийшла чудова прожарка, філе дуже м'яке та ніжне. Просто тане у роті, смак вишуканий. Тунець – це дуже смачно! Результат чудовий і часу для приготування страви пішло зовсім мало. Готуйте барбекю страви, коли вам захочеться і знайте, гриль сезону не закінчується ніколи. Смачного!