Рецепт від GRILI - приготування атлантичного лосося (сьомги) на грилі
Ми взяли такі інгредієнти:
- Рибу сьомгу;
- Приправи для барбекю;
- Оливкова олія;
- Хмелі-сунелі.
Підготовчі роботи
Перед тим, як ми займемося рибою, нам потрібно розтопити гриль, щоб він досягнув потрібної температури для приготування страви. Також, заздалегідь ми замочили дошку з вільхи та тріски. Це робиться не менше ніж за годину до приготування, щоб дерево добре помочилося і максимально віддало свій аромат продукту. Тільки після цього, ми додаємо тріску на гаряче вугілля в грилі, знявши смажену решітку.
Початкова підготовка риби
Для початкової підготовки риби нам знадобиться обробна дошка. На неї ми покладемо куплену рибу і видаляємо надлишки вологи паперовим рушником з усіх боків. Після цього посипаємо сьомгу приправою для барбекю, використовуємо її зовсім небагато. Також посипаємо зверху хмелі-сунелі та поливаємо оливковою олією. Трохи розтираємо наші інгредієнти по рибі, щоб вона отримала в результаті рівномірний смак та аромат і викладаємо її на дошку з вільхи. Дошка була замочена у воді, за годину до приготування. І відправляємо наш продукт у гриль. Готуватимемо при температурі 110 °C, приблизно 20 хвилин.
Приготування риби на грилі
Контролювати приготування нашої риби ми за допомогою цифрового термометра для барбекю. Він точно покажемо внутрішнє прожарювання нашої страви і ми з упевненістю знатимемо, коли його зніматимемо з вогню. Важливо точно контролювати процес приготування, щоб не зіпсувати рибу, так як це дуже ніжний продукт барбекю, що швидко готується. Поки готується сьомга, ми відчуваємо аромат страви, гриль рівномірно просмажує рибу, а тріска та дошка дають присмак копчення, дивіться фото. Як тільки температура прожарювання досягла 65 ° C, ми знімаємо рибу з гриля.
Підсумковий результат
Переміщуємо готовий продукт на обробну дошку , прибираємо шкірку з риби та отримуємо дивовижну страву для дегустації. Подрібнюємо сьомгу ножем і пробуємо результат. Що можна сказати на нашу страву, ми залишилися дуже задоволені від приголомшливого аромату та смаку. Дошка з вільхи дала свій аромат, також це зробила тріска, риба просто тане в роті. Вона не пересохла, що свідчить про правильне приготування. Ми впевнені, якщо ви спробуєте приготувати такий продукт самі, і скуштувати цей смак, ця страва стане для вас незамінною. Ви можете експериментувати та додати спеції для гриля, отримавши свій власний індивідуальний рецепт, яким можете поділитися і з нами. Приємного вам грилінгу будь-якої пори року.
При приготуванні використовуємо:
- Вугільний гриль від компанії Big Green Egg;
- Деревне Еко вугілля;
- Тріску Вино з дубової бочки;
- Дошку з вільхи;
- Обробну дошку;
- Щипці для гриля;
- Ніж;
- Знімач для жаркових грат ;
- Виделку для м'яса;
- Розпилювач для олії.