Рецепт від GRILI: Копчення свинячих реберець і сала
Використовуємо такі інгредієнти для приготування свинини:
- свиняча вирізка з реберцями – 3 кг.;
- сало з прорізом – 1,2 кг;
- барбекю соус KC Masterpiece Marinade Honey Teriyaki – 1 пляшка;
- оливкова олія – 4 столові ложки.
Відбувається процес приготування страви на грилі в такий спосіб.
Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:
- розігріту вугільну коптильню Broil King до температури 110-120 градусів;
- обробну дошку;
- паперовий кухонний рушник;
- розпилювач для олії;
- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами.
Копчення свинини. Для копчення, нами були обрані свинячі реберця і не товсте сало з м'ясним прошарком. Готувати нашу страву будемо на двокамерній коптильні від Broil King. Температура копчення продуктів перебуватиме в межах 110-120 градусів. Копчення це тривалий процес, що стоїть витраченого часу. Розпалюємо вугілля електричним розпалювачем-феном у малій камері, і поки маринуємо продукти, отримаємо потрібне нагрівання. На вугіллі додамо тріску яблуні. Тріска була попередньо замочена за 1,5 години до приготування.
Маринування м'яса та сала. На м'ясі та салі висушуємо зайву вологу паперовим кухонним рушником. Зачищаємо м'ясо від пліви та інших непотрібних включень, якщо вони є. Ми для приготування взяли трьох кілограмову свинячу вирізку з реберцями, а також два шматки сала 500 та 700 грам. Маринувати продукти будемо вже готуємо американським маринадом KC Masterpiece Marinade Honey Teriyaki. Цей маринад дозволить зробити смак оригінальним та неповторним. Перед нанесенням маринаду, змащуємо м'ясо і сало рослинним маслом, за смаком, оливковою або соняшниковою, і тільки після цього силіконовим пензликом наносимо його по всій поверхні продуктів, промазуючи кожну ділянку.
Відправляємо продукти до коптильні. Викладаємо м'ясо і сало на решітку для смаження вугільної коптильні, закриваємо кришку. Періодично змащуємо соусом наші продукти в процесі приготування, щоб вони наситилися шикарним смаком. Перевернули, змастили, і так до повного приготування. Перевертаємо кожні 20-30 хвилин. Залишилося дочекатися приготування їжі, тривалість копчення до приготування складе 4 години. Після цього часу, перевіряємо готовність продукту цифровим термометром, у нас прожарювання 70 градусів, продукт готовий до вживання.
Пробуємо страву. Сьогодні ми зробили копчення свинини і залишилися задоволені результатом. Свинина отримала дивовижне копчення, зберігши соковитість і наситилася ароматом соусу і тріски. Яблучна тріска додала солодкуватий відтінок, властивий тільки їй. Відмінний вибір тріски для свинини. Від м'яса та сала відчувається явний запах копчення, а яка дивовижна соковитість вийшла, дивіться у відео вище. М'ясо просто розчиняється у роті, як і сало. Ваші близькі та гості точно не відмовляться від такої смакоти. Всім смачного! Готуйте та насолоджуйтесь смачними барбекю стравами!