Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Рецепт від Big Green Egg: Рибний суп чіоппіно

   

Для приготування рибного супу чиоппіно Вам знадобляться наступні інгредієнти:

- олія оливкова Extra Virgin - 60 мл.;

- червоний люціан, різаний на 4 см. кубики – 230 г;

- палтус, різаний на 4 см. кубики – 180 г;

- морські гребінці – 12 шт.;

- цибуля біла тонко нарізана (листя не ріжемо) – 1 шт.;

- 1 столова ложка часнику подрібненого;

- вино біле – 500 мл;

- вода – 250 мл.;

- лікер анісовий Перно - 250 мл;

- сік молюска – 250 мл;

- подрібнені томати Сан-Марцано - 1 банк (800мл.);

- шафран - 1 щіпка;

- свіже листя полину естрагон – 60 г;

- молюски очищені – 12 шт.;

- мідії очищені – 12 шт.;

- великі очищені креветки – 12 шт.;

- кальмар, різаний на кільця - 115;

- листя базиліка порвані – 125 г;

- шматки хліба чіабатта підсмажені, завтовшки 2 см. – 6 шт.

Процес приготування рибного супу чиоппіно відбувається в такий спосіб.


Для приготування страви знадобляться такі аксесуари та опції:

- гарячі решітки з фарфоровим покриттям;

- Каструля чавунна;

- підготовлений розігрітий гриль до температури 200 градусів, при цьому стоїть решітка для смаження з фарфоровим покриттям для прямого нагріву.


У чавунну каструлю наливаємо оливкову олію і кидаємо палтус і люціан. Ложемо рибу в гриль і закриваємо кришку гриля, даємо їй просушити 2 хвилини. Перевертаємо рибу на інший бік і залишаємо готується ще 2 хвилини із закритою кришкою. Витягаємо рибу на блюдо і відставляємо убік. У каструлю додаємо морські гребінці та нагріваємо її 30 секунд. Перевертаємо гребінці та готуємо ще 30 сек. Гребінці готові, переладжуємо їх на блюдо з рибою і обмотуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.

Обсмажуємо в олії, в невеликому глиняному горщику, горошку, цибулі, часнику та фенхелю. Сюди виливаємо підготовлене вино, лікер Перно, сік молюска, воду. Додаємо шафран, томати, полин і все інтенсивно перемішуємо. Каструлю не накриваючи кришкою, закриваємо кришку гриля. Готуємо у такому положенні 20 хвилин. Після цього додаємо в чавунну каструлю молюсків, знову закриваємо кришку гриля та готуємо ще 3 хвилини. Додаємо туди ж мідії та креветки і готуємо 3 хвилини. Тепер дістаємо приготовлену раніше рибу та гребінці, і разом із кальмарами та базиліком опускаємо в каструлю. Закриваємо кришку гриля та готуємо на вогні 2 хвилини. Тим часом, кладемо з боків від каструлі хліб на решітку для смаження, і обсмажуємо його з двох сторін, на кожну сторону приділяємо по 30 секунд. Витягуємо каструлі та хліб із гриля, хліб кладемо на дощечку. Ложемо по 1 тосту на дно кожної тарілки, наливаємо в них суп посипаємо фенхелем і несемо на стіл . Смачного!