Рецепт від Big Green Egg: Пиріг з індичкою і грибами лісовими
Для приготування пирога з індичкою Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- сушені лісові гриби, суміш – 350 г;
- 2 столові ложки олії несолоної;
- 2 столові ложки олії оливкової;
- цибуля, нарізана кубиками – 250 г.;
- морквина, нарізана кубиками – 250 г;
- селера, нарізана кубиками – 250 г.;
- 2 столові ложки часнику подрібненого;
- мука – 70 г.;
- біле вино – 60 мл;
- курячий бульйон, несолоний – 750 мл.;
- картопля, нарізана кубиками – 250 г.;
- 1 чайна ложка свіжого подрібненого чебрецю;
- зелений горошок, заморожений – 250 г;
- відбивні грудки індички смажені – 500 г;
- 1 (у діаметрі 20 см.) папір для випікання у формі та 1 шматок тіста;
- велике яйце – 1 шт.;
- 1 столова ложка води.
Процес приготування пирога з індичкою відбувається в такий спосіб.
Ставимо чавунну каструлю на жару і прогріваємо її протягом 10 хвилин.
Беремо сушені лісові гриби та поливаємо їх гарячою водою, даємо воді вбратися. У чавунну каструлю додаємо оливкову та вершкове масло та нагріваємо його. Туди ж додаємо селеру, моркву та цибулю і закриваємо кришку. Готуємо овочі, до моменту, коли вони стануть м'якими і трохи підрум'яненими протягом 5-6 хвилин. По черзі додаємо спочатку часник, перемішуємо його 1 хвилину і засипаємо борошно, постійно все перемішуючи. Наливаємо в каструлю підготовлене вино біле, готуємо отриману масу 3 хвилини. Беремо гриби, зціджуємо із них зайву воду. Відкриваємо каструлю та додаємо туди відціджену грибну воду та бульйон курячий. Все добре перемішуємо. Тепер час додати картоплю. Закриваємо каструлю кришкою і закриваємо кришку гриля, готуємо все в такому положенні 10 хвилин або до готовності картоплі. Додаємо чебрець, горох, гриби та індичку, перемішуємо все і готуємо ще 2-3 хвилини. Дістаємо каструлю з грилю та охолоджуємо її 15 хвилин.
Використовуючи щипці та рукавицю для гриля , робимо рокіровку жаркової решітки. Ставимо відсікача жару, ніжками донизу, під жару. Гриль нагріваємо до температури 200 градусів. На нижній шар пирога наносимо начинку, розкочуємо млинець для накриття нижнього шару пирога. Накриваємо нижній шар пирога і порівнюємо краї млинців, притискаємо їх мальцями один до одного. На верхньому коржі пирога робимо 4 невеликі надрізи, збиваємо яйце і змащуємо верхню частину пирога. Отриманий пиріг кладемо на жару і закриваємо кришку гриля. Пиріг необхідно готувати 30-40 хвилин, при цьому тісто набуде рум'янець, а начинка нагріється до температури кипіння. Пиріг готовий, даємо йому охолонути 5 хвилин і подаємо на стіл. Смачного!