Рецепт шаурми з курячою грудкою на грилі. Рецепти для гриля
Необхідні інгредієнти
1. Основний інгредієнт: куряча грудка – 800 грам.
2. Помідори чері - 500 г.
3. Огірки – 300 грамів.
4. Тертий сир чеддер – 300 грам.
5. Печериці, нарізані та замариновані слайсами – 200 грам.
6. Нова капуста - 200 грам.
7. Свіжі зелені.
8. Спеції.
9. Лаваш.
Для часникового соусу:
1. Майонез – 3 столові ложки.
2. Сметана – 2 столові ложки.
3. Свіжа зелень, дрібно нарізана.
4. Часник - 4 зубчики, невеликого розміру.
Для червоного соусу:
1. Соус кисло-солодкий.
2. Соус гострий.
Знайти соуси можна у каталозі grili.com.ua.
Етапи приготування шаурми з курячою грудкою на грилі
1. Крок перший.
Замаринуйте грудки у приправах: паприка, чорний мелений перець та куряча приправа.
2. Крок другий.
Готуємо грудку. Для цього розігрійте гриль до температури 200-250 градусів. Перш ніж викладати курячу грудку - змастіть решітку оливковою олією. Використовуйте ємності з дозатором – це спростить процес приготування.
На грати гриля, викладіть курячу грудку за допомогою щипців. Вони потрібні, щоб не пошкодити волокна м'яса.
3. Крок третій.
За допомогою термометра дізнайтеся про готовність грудки. Купити пристрій можна на сайті grili.com.ua.
А щоб не забруднити одяг, рекомендується – одягнути фартух. Вироби з інтернет-магазину виконані з якісної тканини, яка не вбирає жир та інші забруднення, легко відмиваються.
4. Крок четвертий.
Викладіть готову курячу грудку на дерев'яну дошку, залиште відпочити.
5. Крок п'ятий.
Переходимо до приготування печериць. За допомогою спеціальної щітки очистіть поверхню ґрат – це важливо! Рекомендується використовувати пристрій для гриля. За допомогою такої щітки можна втричі швидше очистити робочу поверхню гриля.
6. Крок шостий.
На грати гриля покладіть спеціальний килимок, і лише потім викладайте печериці.
7. Крок сьомий.
Наріжте курячі грудки на невеликі шматочки.
8. Крок восьмий.
Лаваш за допомогою гострого ножа поділіть на квадрати. Використовуйте професійний ніж, його можна знайти на сайті.
9. Крок дев'ятий.
Змастіть соусом лаваш і викладіть м'ясо. Зверху на курячу грудку покладіть капусту. Не забудьте покласти помідори чері, нарізані півсферами, свіжі огірки, обсмажені печериці та нарізану зелень.
Додавати продукти на лаваш можна у будь-якому порядку, як вам більше подобається. А ось сиром найкраще посипати наприкінці. Зверху полийте червоним соусом.
10. Крок десятий.
Загорніть лаваш. Викладіть на гриль і дайте шаурмі підрум'янитися.
Страва готова – можна подавати до столу! Відкрийте для гостей новий чарівний смак шаурми – вони не зможуть встояти!
І пам'ятайте – після завершення роботи гриль потрібно очистити! Для цього скористайтесь спеціальними пристроями з інтернет-магазину. Правильний догляд допоможе продовжити термін служби обладнання!
Смачного!