Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Рецепт від GRILI: Курка на вертелі з картоплею і овочами

   

Використовуємо такі інгредієнти для приготування курки на рожні:

- курка – 1 шт.;

- Гірчиця - 100 г.;

- мед – 3 чайні ложки;

- соєвий соус – 5 чайних ложок;

- оливкова олія – 5 чайних ложок;

- апельсин – 2 шт.;

- Розмарин - 20 г.;

- картопля – 400 р.;

- болгарський перець – 3 шт.;

- цибуля – 150 р.;

- помідори – 200 г.

- свіжий хліб – 1 шт.;

- сіль та перець за смаком.

Відбувається процес приготування курки на газовому грилі в такий спосіб.

Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:

- розігрітий газовий гриль із заднім пальником та рожном;

- деко з жирозбірником для приготування овочів на грилі;

- шприц для маринаду;

- Бокс для копчення;

- тріска з яблуні;

- обробну дошку;

- кулінарну нитку;

- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами;

- термостійкі рукавички;

- кухонний паперовий рушник;

- розпилювач для олії;

- Місткість для маринаду.

Маринуємо курку. Візьмемо ємність, де змішуватимемо всі необхідні інгредієнти. Додаємо в ємність 100 г. Гірчиці, натуральний мед – 3 ч. л., по 5 ч. л. соєвого соусу та оливкової олії та сік із двох апельсин. Сік апельсинів давимо самі, для цього розрізаємо їх навпіл і видавлюємо в ємність. Однією рукою тиснемо, іншою контролюємо, щоб кісточки з апельсина не потрапили в маринад. Кислинка з апельсина, пом'якшить волокна м'яса та залишить приємний смаковий відтінок. Додаємо сіль та перець, розмішуємо весь вміст ємності до однорідної консистенції. Маринад повинен вийти досить рідким для використання шприца для маринування .

Курку перед маринуванням висушуємо від зайвої вологи кухонним паперовим рушником, протираючи її з усіх боків. Маринуватимемо курку за допомогою шприца для маринування м'яса. Для цього набираємо в нього наш маринад і вколюємо його в курку, рівномірно розподіляючи по всьому продукту. Такий підхід маринування зробимо страву максимально ароматною та смачною. Залишками маринаду, натираємо курку з усіх боків та всередині. Усередину також кладемо дві гілочки розмарину, трохи мені його в руках для розкриття аромату. Ноги курки пов'язуємо кулінарною ниткою, щоб вона набула потрібної нам форми. Готово наша курочка готова для приготування на грилі.

Поміщаємо курку на гриль. Замариновану курку насаджуємо на рожен і затискаємо вилками фіксуючи їх. Розміщуємо рожен на гриль. Електро привід вертлюга плавно обертає курку, що м'ясу отримати рівномірне прожарювання з усіх боків. Для отримання золотистої скоринки, змащуємо курку олією, ми це робимо за допомогою розпилювача.

Підготовка картоплі та овочів. Картоплю нарізаємо поздовжніми часточками (можна довільно, на власний розсуд). Перець вибираємо середнього розміру. У нашій страві ми використовуємо три різних за кольором перцю, щоб отримати більше барв нашої страви. Нарізаємо перці, помідори та цибулю. Викладаємо всі інгредієнти на лист з жирозбірником і ставимо його в гриль на смажену решітку під курку. Обов'язково одягаємо термостійкі рукавички для постановки листа, щоб не обпектися. Капаючий жир з курки потраплятиме на картопля з овочами, просочуючи продукти, але не затримуватиметься в них стікаючи в жирозбірник. Таким чином, картопля з овочами вийде смачною і ароматною і відмінно поєднуватиметься з куркою.

Копчення. Трохи підкоптимо нашу страву, використовуючи тріску для копчення з яблуні. Тріску замочуємо за годину до приготування! Насипаємо мокру тріску в бокс для копчення і ставимо її на жарку граля. Тріска надасть страві фруктового аромату, що ідеально поєднується з нашою стравою.

Знімаємо блюдо з вогню. Ступінь готовності нашої курки перевіряємо за допомогою цифрового термометра. Як тільки внутрішня температура м'яса буде в межах 67-70 градусів, знімаємо курку та картоплю з овочами з вогню. У результаті, курочка вийшла соковитою і із золотистою скоринкою, дивовижним ароматом та дуже смачною. Маринад зробив свою справу, ідеально наситивши м'ясо своїм смаком, а тріска залишила приємний фруктовий аромат. Картопля з овочами в міру просочилася жиром, що капає з курки. Подаємо нашу страву на барбекю стіл. До блюда можна подати свіжий хліб. Насолоджуйтесь смачною стравою, приємного апетиту!