Готуємо на грилі будинку. Пиріг «Яблука в хмарах»
Досить часто можна зустрітися зі стереотипом «гриль = м'ясо». Але функціонал гриля не обмежений м'ясом і шашликами.На портативному електричному грилі Weber Q240 ви можете приготувати практично все, що завгодно - фаршировані ітушковані овочі, м'ясні рулети, піци, випічку і багато, багато іншого. Сьогодні ми хочемо додати в скарбничку вашихрецептів десерт. Повітряний яблучний пиріг, що навіває атмосферу тепла і затишку.
Цей пиріг може стати тимблюдом, яке ви будете готувати з вашими дітьми. А можливо, діти захочуть приготувати його самостійно. І це дужепросто зробити.
Інгредієнти
Для пирога нам знадобиться:
• Великі яблука - 5-6 штук
• Цукровий пісок -150 грам (начинка) + 150 грам (тісто)
• Вершкове масло - 100 грам
• Яйцо –5 шт.
• Розпушувач - 1 чайн.ложка
• Борошно - 130 грам
• Ванілін - 1 чайн. ложка
• Форма для випічки (бажано, зі знімними бортами)
Приготування
1. Яблука нарізати великим часточками і очистити від серцевини. Шкірку можна не чистити (побажанням). Вершкове масло нарізати кубиками.
2. У форму для випічки викласти 2/3 кубиківвершкового масла, насипати половину цукрового піску, призначеного для начинки. Потім покласти яблучні дольки,засипати цукром, що залишився і вершковим маслом.
3. Увімкніть електричний гриль і дайте йомунагрітися до 200 ° С, це займе буквально кілька хвилин. Поставте форму на решітку гриля і закрийте кришкою.Ми залишаємо яблука запікатися на 30 хвилин.
Цікавий факт. Електричний гриль - справжня знахідка для тих, хто дуже любить барбекю, але не маєможливості влаштовувати пікніки на природі з газовим або вугільним грилем. Він займає зовсім небагато місця навашої кухні, працює від електромережі, не вимагаючи ніяких додаткових джерел живлення. Але разом з тимунікальні розробки і технології дозволяють вам готувати справжні страви-гриль, починаючи зі стейків, закінчуючипіцами і випічкою.
4. Поки наші яблучка карамелізуются і запікаються, перейдемо до тесту. Яйця, дрібку солі іцукровий пісок ретельно збиваємо міксером до утворення густої, але в той же час повітряної маси (чим довше визбиваєте, тим більше суміш яєць і цукру насичується бульбашками кисню. І тим більше пористим і ніжним будебісквітне тісто).
Щоб яєчно-цукрова суміш легше збивати до стану «піків», рекомендується використовувати холодні яйця(Щойно з холодильника) і додати в суміш дрібку солі.
5. Засипаємо до збитою суміші просіяне борошно, розпушувач і ванілін.Перемішуємо.
6. Дістаємо з гриля форму з запеченими яблуками, виливаємо поверх яблук тісто івідправляємо назад на гриль, випікатися під закритою кришкою ще 30 хвилин.
7. Після закінченняпівгодини наш апетитний, повітряний пиріг готовий! Ставимо форму на блюдо, акуратно знімаємо бортики, а потім,накрившизверху блюдом для подачі, швидко перевертаємо. Таким чином бісквітне тісто буде знизу, а зверху - м'якіяблучні дольки в карамельному соусі.
Смачного!
Секрети майстерності. Мабуть, найбільш виграшним способом подачі гарячих яблучних пирогів є доповнення їхморозивом. На десертну тарілочку викладіть шматок пирога, покладіть поруч кульку ванільного морозива іприкрасьтелисточком свіжої м'яти - захват гостей гарантовано!
У світі величезна кількість різноманітних рецептівяблучних пирогів. Майже в кожній країні є свої «фаворити» - тут і класичний штрудель, і шарлотка, іамериканський яблучний пиріг, і багато інших. Майже всі рецепти можливо повторити на електричному грилі Weber- достатньо вашого бажання експериментувати.
До зустрічі на вашій кухні!