Готуємо на балконі. Швидкий шашлик зі свинини і телятини
Реальність сучасних міст така, що бажання приготувати і поїсти шашлик стає відправною точкою для цілого пригоди.Необхідно заздалегідь вибрати місце проведення пікніка (причому чим більше місто, в якому ви живете, тим довшедоводиться шукати таке місце - красиве, зручне і не забруднене попередніми відпочиваючими). Скласти маршрут поїздки.Зібрати друзів, домовитися про час, заїхати в гіпермаркет, щоб закупитися всім необхідним. Відстежити прогнозпогоди, щоб дощ не зіпсував відпочинок. Зібрати масу посуду і аксесуарів для приготування і, нарешті, поїхати.
Але що, якщо ми вам скажемо, що приготувати приголомшливий шашлик можна у вас в квартирі, на балконі? І все, щовам для цього буде потрібно, це портативний вугільний гриль GrillPro, м'ясо і ваше відмінний настрій.
Можете невірити, але ви всього лише в трьох кроках від чудового шашлику. Дивіться самі.
Нам знадобиться:
• 0,5 кг. свинини;
• 0,5 кг телятини;
• 2-3 шт. крупної ріпчастої цибулі;
• Сіль, чорний мелений перець, мелена паприка - засмаку;
• Оливкова олія.
Крок 1. Підготовка м'ясаімаринад.
Ми підібрали для вас рецепт швидкого, але неймовірно ароматного і смачного маринаду. Вам не потрібно буде готуватим'ясо заздалегідь, залишати його маринуватися на кілька годин або на всю ніч.
Звичайно, імениті гриліри наполягають на тому, що найбільш смачною і соковитою буде мармурова яловичина. Але приприготуванні шашлику дуже багато що вирішує маринад. Саме він відповідає за м'якість м'ясних волокон. Тому можетесміливо спуститися в ваш улюблений магазин і вибрати там звичайне, не "елітне" свіже м'ясо. Ми пропонуємо взятисвининуі телятину.
1. Нарізаємо м'ясо на шматочки довільної форми (як вам буде зручніше, головне, щоб шматкиакуратно надягали на шампур, що не звисаючи з країв). Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
2. У двох окремих мисках маринуємо свинину і телятину. Для цього додаємо до них ріпчастуцибулю,сіль, чорний перець і паприку, заливаємо невеликою кількість оливкової олії і перемішуємо. Чим ретельніше вибудете втирати суміш в м'ясо, «масажувати» його, тим кращий результат вийде в результаті.
3. Залиште м'ясо відпочити і приступайте до кроку 2.
Крок 2. Підготовка гриля
Мобільний гриль - справжня знахідка для любителів частих поїздок і активного відпочинку. Він не займає багато місця,ійого легко взяти з собою на пікнік, в гості або в подорож. Виручить він і в нашому випадку, коли свіжого шашликухочеться, а виходити з квартири - не дуже.
Встановлюємо гриль на балкон. Вибір вугілля - одна з важливих складових успішного барбекю, адже саме вінвідповідає за підтримання потрібної температури на робочій поверхні. Для приготування наших шашликів мипідготували вугільні брикети від Weber. Вони розжарюються до максимальної температури приблизно за 20хвилині підтримують її до 3 годин готування. А якщо брикети не згоріли повністю, їх можна загасити і залишити донаступного разу прямо в грилі, щільно закривши його кришкою.
Засипаємо необхідну кількість брикетів в чашу гриляірозпалюємо їх спеціальним феном для розпалювання GRILLI. З ним немає необхідності використовувати якісь хімічніскладидля розпалювання, а сам процес становить буквально лічені хвилини.
Встановлюємо чавунну решітку і повертаємося дом'ясу.
Крок 3. Приготування
1. На шампура нанизуємо шматочки промаринуватися м'яса (за бажанням можна чергувати їх зкільцями ріпчастої цибулі).
2. Готуємо решітку гриля до смаження. Очищаємо її від сторонніхзабруднень щіткою з нержавіючої сталі GRILLI, скроплюємо рослинною олією з розпилювачадля масла GrillPro.
3. Викладаємо шампура з шашликом на решітку і закриваємо кришку портативного гриля.
Варто зауважити, що яскравою відмінністю гриля від мангала є рівномірний розподілподачі тепла. При приготуванні страви на мангалі, знизу, від вугілля, йде основний тепловий удар. Щоб йогокомпенсувати, необхідно постійно обертати продукт, що призводить до втрати до 40% м'ясних соків. А значить,м'ясочастково втрачає свою м'якість і соковитість.
При використанні гриля, незалежно від типу джерела тепла(Вугілля, газ або електрику), продукт нагрівається не тільки безпосередньо від решітки, а й завдякинагрітому повітрю під кришкою. Така комбінована теплопередача дозволяє зберегти максимум корисних якостейі м'ясних соків.
4. Для визначення готовності нашого шашлику ми радимо використовувати термометр(Наприклад, термометр з щупом Broil King), а не надрізати м'ясо. Розрізаючи шматок, ви порушуєте йогоцілісність, що приводить до втрати м'ясних соків. Тонкий же щуп термометра протикає м'ясо, майже не пошкоджуючи йогоструктури. Як тільки значення на термометрі буде складати 70 ° С, знімайте шашлик з гриля - він ідеальнопросмажений.
5. Викладіть ароматний, ніжний шашлик на дошку для подачі (для цього випадку чудовопідійде професійна двостороння дошка GRILLI), додайте улюблені соуси і свіжий, хрусткий хліб.Ваш швидкий, але неймовірно смачний шашлик на балконі готовий. Пригощайтеся!
Як бачите, для того, щоб насолодитися шашликом, зовсім не обов'язково виїжджати на природу. Та й квартирузалишати не обов'язково. Достатньо вийти на власний балкон і скористатися портативним вугільнимгрилем GrillPro!
До зустрічі на вашому балконі!