Бургер, який варто спробувати.
Бургер, який варто спробувати.
Складно знайти людину, яка жодного разу в своєму житті не пробував бургер. Рецептів і варіантів їх приготування величезна кількість. Бургери допускають експерименти з видами фаршу, сортами сиру, різними варіантами соусів і додаткових інгредієнтів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати насичений м'ясний бургер з чудовими солодко-кислими свіжими нотками брусничного соусу.
А щоб отримати від процесу приготування на грилі максимум задоволення, рекомендуємо використовувати портативний газовий гриль Porta Chef від Broil King. З ним завжди і скрізь є місце для кулінарних експериментів.
Це цікаво. Брусниця-одна з найкорисніших ягід. Її ще називають "ягодою безсмертя", що невипадково – кількість містяться в ній вітамінів надає найсприятливіший вплив на здоров'я людини.
Брусничний соус має ніжний кисло-солодкий смак, він чудово гармонує з м'ясними стравами, приготованими з яловичини і свинини. Його можна купити в магазині або, при бажанні, приготувати вдома самостійно.
Інгредієнт.
Для 4 бургерів нам буде потрібно:
* Фарш зі свинини і яловичини – 0,5 кг;
* Спеції для м'яса-2 ч. л.;
* Прованські трави-1 ч. л.;
* Сіль, перець - за смаком;
* Булочки для бургерів-4 шт;
* Цибуля ріпчаста - 1 велика цибулина;
* Сир чеддер-8 скибочок;
* Рукола-200 гр.;
* Соус Барбекю (наприклад, Bull " s Eye Brown Sugar & Hickory);
* Соус кисло-солодкий (наприклад, барбекю соус Kraft Sweet Honey);
* Соус брусничний
Приготування.
1. Розігріємо гриль до 250°С.
2. Займемося приготуванням котлет для бургерів. У свинячо-яловичий фарш додамо спеції для м'яса і прованські трави, ретельно перемішати. Сформуємо 8 котлет.
Лайфхак. Для формування котлет ми пропонуємо використовувати дуже зручний аксесуар від компанії GRILLI-подвійний прес для гамбургерів. З його допомогою ви зможете швидко сформувати красиві котлетки однакового розміру. Поводитися з ним дуже легко. Змащуєте прес зсередини рослинним маслом і накладаєте в нього фарш. Верхньою частиною Преса придавлює фарш, формуючи акуратні котлети. Це забирає мінімум часу і дає можливість максимально насолодитися процесом приготування.
3. Розігріту решітку гриля змащуємо рослинним маслом (можна це зробити за допомогою силіконової пензлика або розпилювачем масла від GRILLI).
4. Акуратно, лопаткою для гриля GRILLI, викладаємо котлетки на решітку гриля. Закриваємо кришку і смажимо по 5 хвилин з кожного боку. Перш ніж перевернути котлети на іншу сторону, солимо і перчимо їх за смаком. За хвилину до готовності на кожну котлету кладемо скибочку чеддера, щоб він розплавився.
Це цікаво. Чеддер вважається класичним вибором сиру при приготуванні бургерів. Він добре плавиться, має насичений вершковим смаком і яскравим ароматом.
5. Готові котлети знімаємо з гриля (готовність можна визначити за допомогою цифрового термометра GRILLI LDT-98. Коли внутрішня температура м'яса досягне 76-80°С, вони готові).
6. Булочки для бургерів розрізаємо уздовж на 2 половинки. Ріпчасту цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями.
7. Поки решітка гриля гаряча, швидко очищаємо її від пригорілих м'ясних соків і жиру спеціальною щіткою з нержавіючої сталі GRILLI. Потім викладаємо на неї половинки булочок зрізами вниз і злегка підсмажуємо, до утворення апетитного підсмаженого «грильового» малюнка.
8. Збираємо наші бургери. Нижню половинку булочки змащуємо соусом (ми зробили 2 бургера з соусом барбекю, і 2 бургера з кисло-солодким соусом). Потім викладаємо на неї рукколу, трохи нарізаної цибулі, 2 котлети. Поливаємо брусничним соусом і закриваємо верхньою половиною булочки.
9. Ситні, м'ясні, насичені за смаком бургери готові! Брусничний соус дає приємну кислинку, яка приємно відтіняє смак смаженого м'яса. Приємного апетиту!