Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -40%

Газові балони: експлуатація, заправлення, обслуговування. ЧАСТИНА 2

thumbnail

        Заправка газового балона не менш відповідальна, адже від його правильної заправки також залежить якість роботи газового гриля і безпека. Правильне заправлення газом здійснюється не більше ніж на 80-85% від загального обсягу балона. Це необхідно для створення в балоні парової шапки. «Парова шапка» - вільний простір, в якому газ випаровується, а при нагріванні балона запобігає перевищенню норми тиску, при якому спрацьовує клапан аварійного скидання. Тобто. свого роду «запобіжник», який також дозволяє надходити в гриль пароподібної форми пропан-бутану, що сприяє якісному згорянню палива. Якщо ж підключити на 100% заправлений балон, газ не встигатиме повністю випаровуватися і в гриль надходитиме частина палива в рідкій формі, що призводитиме до нерівномірного горіння газу та спалахів доти, доки зайвий газ не вийде. З цієї ж причини газовий балон повинен експлуатуватися тільки у вертикальному положенні, а під час зберігання розташування не має жодної ролі. Ця вимога відноситься до всіх балонів, незалежно від матеріалу, з якого вони виготовлені.
        Перед заправкою нового газового балона обов'язково необхідно випустити повітря, яким воно заповнене під час перевірки на заводі. Наступним правилом в експлуатації балона є необхідність видалення з нього газоліну. Газолін є рідиною (конденсатом), яка є нелетючою речовиною і утворюється як побічний ефект випаровування пропан-бутану. Якщо не виконувати це правило, то корисний обсяг балона буде зменшуватись після кожної заправки. Для зливу конденсату необхідно випустити залишки газу, перевернути балон вгору дном і злити рідину на підготовлену ємність. Цю процедуру необхідно виконати після трьох-чотирьох заправок, на відстані від житлових приміщень та пожежонебезпечних об'єктів.

Читайте продовження у третій частині статті.