Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Тунець на грилі. Кращий рецепт стейка тунця за 1 хвилину.

thumbnail

Тунець на грилі. Кращий рецепт стейка тунця за 1 хвилину.

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі простий, швидкий, але неймовірно смачний рецепт стейка з тунця, приготованого на грилі. Такий тунець стане чудовою альтернативою на барбекю традиційному стейку з яловичини, а особливо порадує любителів риби.

Інгредієнт.

Як ми вже говорили, рецепт неймовірно простий. Найголовніше в цій страві-маринад, що надає особливий смак і пікантність рибі. Ну і, природно, сам спосіб приготування. А саме-обсмажування на грилі.

Нам знадобиться:

  • Стейк тунця;
  • Білий і чорний кунжут для обсипання;
  • Соєвий соус, арахісове і рослинне масло, яблучний оцет - для маринаду.

Приготування.

Готувати тунець ми будемо на газовому грилі від Weber Genesis II. Приєднуємо газовий балон, за допомогою електропідпалу включаємо пальники і приступаємо.

1. Спочатку приготуємо маринад для тунця. Для цього в глибокій мисці змішуємо соєвий соус з яблучним оцтом, додаємо арахісове і рослинне масло і ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

2. Стейк тунця промиваємо під холодною проточною водою і ретельно обсушуємо паперовими рушниками. Потім опускаємо його в маринад і залишаємо буквально на кілька хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб риба як слід промаринувалася і взяла всі найкращі смакові відтінки з маринаду.

3. Поки тунець лежить в маринаді, розпалюємо гриль. При використанні газового гриля досить буквально декількох хвилин для того, щоб він був готовий до смаження. Так як тунець дуже ніжна риба, яку легко пересушити або спалити, виставляємо температуру 180°С.

4. На обробній дошці (одна з найбільш зручних і красивих дощок для нарізки і подачі - професійна дошка з дуба від GRILLI) змішуємо чорний і білий кунжут. Виймаємо стейк тунця з маринаду, вичавлюємо з нього надлишки рідини, а потім обвалюють в кунжутної суміші. Обвалювати необхідно тільки з двох сторін, по краях залишаємо м'ясо чистим, щоб легше було стежити за стадією приготування.

5. Розігріту решітку гриля змащуємо не тільки рослинним, але і арахісовим маслом, для посилення аромату (використовуйте спеціальний розпилювач масла від GRILLI або силіконові Пензлики).

6. Викладаємо тунець на решітку і готуємо під закритою решіткою гриля буквально по 40 секунд з кожного боку. Традиційною ступенем прожарювання для тунця вважається тонка засмажена скоринка з обох сторін і смужка рожевого м'яса зсередини. Саме при такому обсмажуванні риба збереже максимум смаку і придбає ніжну текстуру. Не забувайте, що тунець готується дуже швидко і зволікання всього в півхвилини здатне моментально пересушити його.

7. Знімаємо приготований стейк тунця з гриля, викладаємо на обробну дошку і насолоджуємося чудовим смаком!


Як бачите, всього за 1 хвилину 20 секунд, проведені у гриля, ми отримуємо приголомшливий, неймовірно смачний і ніжний стейк з тунця. Він абсолютно ідеально приготувався! З апетитною просмаженою скоринкою з двох сторін і рожевою, сируватою м'якоттю по центру.

Всім поціновувачам риби настійно радимо спробувати-такого смачного і простого в приготуванні тунця ви ще не пробували!