Теплий салат з печінкою і грибами на грилі. Рецепт теплого салату
Необхідні інгредієнти
Насамперед, запасіться необхідними інгредієнтами. Вирушайте до найближчого супермаркету. Отже, вам знадобиться:
1. Свіжа куряча печінка – 400 грам.
2. Апельсин (з нього можна вичавити сік без консервантів) або купіть сік в упаковці – 150 мл.
3. Винний оцет – 2 столові ложки.
4. Легкий, ароматний, натуральний мед – 1 столова ложка.
5. Діжонська гірчиця, для додання гостроти – 2 столові ложки.
6. І свіжі грибочки – у нас 1 печериця.
7. Свіже листя салату.
Для маринаду:
1. Оливкова олія – 1,5 столової ложки.
2. Перець.
Усі інгредієнти зібрані? Тоді приступимо!
Етапи приготування теплого салату з печінкою
1. Перший крок – замаринуйте печінку. Найкраще використовувати ємність зі скла або пластику. До печінки додайте оливкову олію та перець. Все ретельно перемішайте. Спеції та олія надають продуктам неймовірний смак та аромат.
2. Другий крок – насадіть печінку на шпажки. Можна скористатися бамбуковими шампурами. Вони використовуються для одноразового використання. А якщо ви часто робите шашлики, оптимальний варіант – металеві шампури. Щоб не забруднити руки та одяг – працюйте в рукавичках та фартуху.
3. Третій крок – наріжте грибочки на тонкі слайси. Простим кухонним ножем це досить важко зробити. Найкраще скористайтеся професійним виробом. У каталозі інтернет-магазину є чудові варіанти ножів із дамаської сталі. Нарізати продукти зручно на професійних обробних дошках. Вони міцні, не вбирають запахи, виготовлені із натурального матеріалу – деревини.
4. Четвертий крок – посоліть (використовуйте велику сіль), поперчіть продукти. Зручно застосовувати спеції у баночках. Так ви зможете легко визначити потрібну кількість. Не забудьте змастити грибочки для теплого салату оливковою олією.
5. П'ятий крок – викладіть усі продукти на гриль.
Яке обладнання краще використовувати? Все залежить від ваших уподобань. Найсмачніші страви виходять на вугільних грилях. Чарівний аромат не порівняти ні з чим!
Закрийте кришку гриля та зачекайте 2 хвилини. Після закінчення часу не забудьте перевернути продукти.
6. Шостий крок. Поки печінка та грибочки смажаться на грилі – приготуйте заправку для неймовірно смачного та ароматного салату!
Повертайтеся до столу і в мисці змішайте до однорідної консистенції: гірчицю, апельсиновий сік, винний оцет і мед.
Важливо: натуральний мед у зимовий період не може бути рідким.
7. Сьомий крок – печінка та грибочки готові. Зніміть їх із гриля. Щоб не пошкодити цілісність шматочків, скористайтеся спеціальними щипцями – це набагато зручніше. Дайте продуктам охолонути. Почекайте 5 хвилин.
8. Восьмий крок – обережно зніміть продукти зі шпажек, можна використовувати ніж для м'яса. Щипцями для гриля перекладіть грибочки в миску, де вже лежить листя салату. Усі інгредієнти акуратно перемішайте.
Теплий салат із печінкою курки та грибочками готовий! На приготування потрібно не більше 10 хвилин!
Звичайно, важливу роль грає гриль, з яким ви працюєте та аксесуари для приготування. З ними процес відбувається набагато швидше! Багато зручних пристроїв для гриля ви знайдете на сайті Grili.com.ua.
Готувати смачні страви просто!