Свинячий окіст вагою 2 кг на грилі з відсікачем. Рецепт для гриля
Необхідні інгредієнти
Вам знадобиться:
1. Свинячий окіст – 2 кілограми. Такої кількості вистачить на чотири великі порції!
Для маринаду:
1. Соєвий соус – 2 столові ложки.
2. Соус "Світ-Чілі" - 100 грам. Він «в міру» гострий та ідеально поєднується зі свининою!
3. Апельсин – одна штука. Він допоможе зробити м'ясо ніжнішим.
Щоб нашпигувати свинину маринадом, підготуйте шприц.
Приблизний час приготування стегенця – 4 години.
Для точного визначення рівня готовності м'яса рекомендуємо використовувати термометр.
Усі інгредієнти зібрані? Почнемо!
Етапи приготування свинячого стегенця (2 кілограми) на грилі з відсікачем
1. Перший крок.
Зачистіть м'ясо. Щоб не пошкодити волокна, використовуйте якісний ніж. У каталозі нашого сайту представлено багато збалансованих мечів, які не ковзають у руці під час готування.
Для обробки м'яса використовуйте якісні дошки з деревини. Вони легко очищаються, не вбирають запахи, не деформуються у процесі готування.
2. Крок другий.
Приготуйте маринад. Змішайте соєвий соус і Світ-Чілі, додайте сік свіжого апельсина. Щоб кісточки фрукта не потрапили в маринад, підставте руку (як відео). Усі інгредієнти ретельно перемішайте.
3. Третій крок.
Наповніть шприц маринадом. Акуратно введіть вміст у свинячий окіст.
Маринадом, що залишився, змастіть м'ясо.
4. Четвертий крок.
Щоб на окістку з'явилася золотиста скоринка, помістіть його на грати вугільного гриля Big Green Egg. Готуйте "прямим" шляхом 15-20 хвилин. Кожні три хвилини свинячий окіст обов'язково треба перевертати! Скористайтеся лопаткою. Важливо обсмажити шматочок з кожного боку (зокрема і збоку). Якщо м'ясо не стає «ребром», використовуйте борт гриля для підтримки.
Хочете, щоб усі страви виходили краще, ніж у дорогих ресторанах? Використовуйте якісне обладнання! На сайті grili.com.ua ви можете знайти все необхідне!
5. П'ятий крок.
Коли на свинячому окістку з'явилася скоринка, перекладіть м'ясо на обробну дошку (використовуйте щипці).
Візьміть знімач грати, приберіть поверхню для смаження. Встановіть відсікач жару на гриль Big Green Egg. Обов'язково оберніть пристрій фольгою. Встановіть решітку.
Відсікач необхідний для відсікання жару, щоб м'ясо готувалося за менш високої температури.
Для встановлення відсікача обов'язково використовуйте жароміцні, вогнетривкі рукавички! Вони потрібні для захисту рук.
6. Крок шостий.
Викладіть свинячий окіст на решітку. Не забудьте змастити м'ясо маринадом та перевернути.
Загальний час приготування 3-3,5 години.
До подачі розріжте окіст і посоліть.
Страва готова!
Смачного!