Свинина барбекю по-азіатськи. Підходить для мангала
Свинина барбекю по-азіатськи. Підходить для мангала.
Запечена свинина або шашлики користуються заслуженою популярністю у любителів м'яса. Адже готується вона досить швидко, а м'ясо виходить ніжним і соковитим. Сьогодні ми пропонуємо приготувати свинину по-азіатськи, що володіє насиченим гоструватим, але в той же час солодкувато-пряним смаком і чудовим ароматом. Цей рецепт гідний стати одним з базових у вашій кулінарній колекції, він не вимагає великих тимчасових витрат, а вийшло м'ясо із задоволенням буде їсти вся ваша сім'я і друзі. А завдяки солодкуватому присмаку свинини, її особливо оцінять діти.
Ми будемо готувати на вугільно-дров'яному вбудовуваному грилі Fiery Fish від GRILLI, але принадність цього рецепта в тому, що така свинина барбекю по-азіатськи чудово вийде навіть на звичайному мангалі. А якщо ви готуєте в прохолодну погоду, то зверніть увагу на вуличний газовий обігрівач Pyramide GRILLI. Він не тільки додасть вашому вечора затишну, почасти навіть чарівну атмосферу, але і зігріє всіх в радіусі 2-2,5 метрів.
Інгредієнт.
Для того, щоб нагодувати компанію з 3-4 чоловік нам знадобиться:
* Свиняча корейка – 1 кг (якщо ви любите м'ясо пожирнее, можете використовувати свинячу грудинку);
* Соус барбекю Bull " s Eye Sweet & Tangy (або будь-який інший гостро-солодкий соус барбекю);
* ½ -1 стакан води:
• 1 столова ложка цукрового піску;
* 300 гр. мед.
Приготування.
1. Почнемо з підготовки свинини. Цілий шматок свинячої корейки нарізаємо скибочками по 1,5 см в товщину.
2. Для маринування м'яса беремо соус барбекю-його склад дозволяє не включати в маринад додаткові інгредієнти, він прекрасно впорається самостійно. Покладіть скибочки корейки в глибоку миску і залийте соусом. Ретельно перемішайте, щоб всі шматочки були їм рівномірно покриті. Залиште маринуватися на пару годин (якщо є можливість підготувати м'ясо з вечора, зробіть це. За ніч воно грунтовно промаринуется, і після приготування ви отримаєте чудові, тануть у роті шматочки смаженого м'яса).
Це цікаво. У чому основна особливість "солодких" маринадів? Вони дозволяють отримати приголомшливу скоринку за рахунок карамелізації входить до їх складу цукру. Маринівка в готовому соусі барбекю прискорює процес приготування за рахунок того, що окремо готувати маринад вам не доводиться. У його складі є і оцет (який сприяє розм'якшенню м'ясних волокон), і приправи (які надають неповторний смак і аромат).
3. Приготуємо глазур для м'яса. У сотейник влийте воду, додайте мед і цукровий пісок. Поставте сотейник на слабкий вогонь, доведіть до кипіння і проваріть деякий час, до загустіння.
Лайфхак. Додавайте воду поступово, її може знадобитися трохи більше або трохи менше, в залежності від консистенції і щільності меду. Є нехитре правило визначення готовності карамельного сиропу. Візьміть склянку з холодною водою і капніть в нього трохи готового сиропу. Через кілька секунд дістаньте карамель пальцями і, якщо ви зможете зліпити з неї кульку, значить, карамель готова, можна знімати з вогню.
4. Для приготування ми рекомендуємо використовувати грати-з нею вам буде зручно готувати і перевертати м'ясо як на грилі, так і, при бажанні, на мангалі.
Решітка для барбекю з нержавіючої харчової сталі від GRILLI-чудовий вибір для приготування м'яса. З нею ви можете бути впевнені, що вона не окислитися в процесі використання і на м'ясо не потрапить ніяких додаткових домішок. Вона надійно утримає всі укладені на неї шматочки і не розкриється раптово при перевороті решітки (чим, буває, грішать недорогі решітки для барбекю). А зручна термостійка ручка не нагріється і не дасть вам обпектися при знятті решітки з гриля.
5. Розпалюємо наш гриль, використовуючи деревно-вугільний екобрикет GRILLI. Такі брикети дають довгий і рівномірний жар. Для додання м'ясу додаткового легкого аромату серпанок додайте до вугілля тріску для копчення з винної бочки від GRILLI, - вона чудово поєднується зі стравами з яловичини і свинини (якщо ви хочете посилити ефект копчення, тріску можна заздалегідь замочити у воді на півгодини).
6. Акуратно викладаємо промаринувалися скибочки корейки на решітку. Перекладаємо грати для барбекю на мангал і смажимо м'ясо з відкритою кришкою гриля (як бачите, цей рецепт можна спокійно повторити на мангалі, - головне в ньому приготування на відкритому вогні). Не забуваємо стежити за свининою і час від часу її перевертати, щоб не допустити підгоряння шматків.
7. За кілька хвилин до готовності знімаємо грати для барбекю з гриля і за допомогою пензлика рясно покриваємо м'ясо нашої приготовленої глазур'ю з обох сторін. Відправляємо ще на пару хвилин на гриль для отримання золотистої карамельної скоринки.
8. Знімаємо готове м'ясо з гриля, солимо і перчимо до смаку (акуратніше з перцем, соус Bull"s для барбекю дуже гострий).
9. Як гарнір до свинини по-азіатськи ідеально підійде рис, картопля або свіжа зелень. Ця страва сама по собі має насичений смак, тому в поєднання до нього вибирайте досить нейтральні, свіжі смакові нотки.
10. Подаємо апетитне, ніжне і ароматне м'ясо по-азіатськи до столу.
11. Приємного апетиту!