Стейк з мандаринами. Новорічні рецепти від Кості Лайпакова
Необхідні інгредієнти
1. Стейк Рібай - 500 грам.
2. Мандарини - 300 грам.
3. Корінь імбиру.
4. Олія.
5. Спеції.
6. Соєвий соус – 150 мілілітрів.
7. Салатний мікс - 250 грам.
8. Винний оцет – 60 мілілітрів.
9. Соус "Бальзамік".
1. Крок перший.
Замаринуйте стейк Рібай.
М'ясо помістіть у велику ємність. За допомогою терки зніміть цедру з мандарину та додайте до стейку. Ввітріть у м'ясо плавними рухами.
Видавіть сік із мандаринів, додайте до стейку.
Корінь імбиру очистіть. Натріть на тертці і додайте до інших продуктів.
Розмарин наріжте. Під час приготування важливо використовувати гострий ніж. У каталозі grili.com.ua представлені ідеально збалансовані ножі.
Додати розмарин до стейку. Посолити продукти. Додати оливкову олію. Все ретельно перемішайте.
Додати соєвий соус. Ще раз все перемішайте.
Стейк Рібай залиште маринуватися.
2. Крок другий.
До салатного листя додайте трохи винного оцту (зовсім крапельку), соус «Бальзамік», оливкова олія. Посоліть салатне листя і перемішайте.
3. Крок третій.
Почистіть мандарини. Розріжте їх упоперек (як показано на відео). Покладіть у глибоку тарілку, додайте оливкову олію.
4. Крок четвертий.
Розігрійте гриль. Обов'язково очистіть грати за допомогою спеціальної щітки. Це важливо! До готування необхідно видалити кіптяву і нагар.
Обробіть решітку олією. Зручно використовувати ємність із дозатором.
На грати гриля викладіть мандарини. Зачекайте кілька хвилин і зніміть зі смаженої поверхні.
5. Крок п'ятий.
Викладіть стейк на грати гриля. Перевертайте у міру готовності. Стейк повинен апетитно підрум'янитися. М'ясо зручно перевертати за допомогою спеціальних щипців.
Коли готовий стейк, помістіть його на дерев'яну дошку.
6. Крок шостий.
Оформіть блюдо для подачі.
На дерев'яну дошку викладіть заправлене салатне листя та мандарини (обсмажені на грилі).
Стейк обережно наріжте (як на відео). Викладіть м'ясо поруч із салатом та мандаринами. Полийте оливковою олією. Додати трохи спецій і посолити. Страва готова!
Стейк із мандаринами – це чудова страва для будь-якого столу! Ніжне м'ясо, апетитна золота скоринка, тонкий аромат. Таку страву оцінять любителі соковитих стейків.
Смачного!
Вже спробували приготувати стейк із мандаринами? У коментарях поділіться враженнями!