Смокер і гриль – у чому їх схожість та відмінність?
На різних святкових подіях, кулінарних заходах та просто виїздах із друзями на природу великою популярністю користуються грилі та смокери. Тут слід розуміти, що ці предмети відрізняються між собою. Смокер не може надати м'ясу смаку, як у гриля, в процесі приготування гамбургерів та хот-догів, а гриль, навпаки, не зможе забезпечити присмаку копченості.
Смокер гриль та його переваги
Смокер гриль - це пристрій, в якому для того, щоб приготувати їжу, використовується дим. Для його роботи також можуть застосовуватись:
• деревне вугілля;
• дерево;
• пелети.
Робота з електричними пелетними смокерами щодо використання є дуже простою. Але якщо брати варіанти, що працюють на деревному вугіллі, то з їх допомогою можна отримати дійсно автентичний запах барбекю.
На звичайному мангалі одержати барбекю не вдасться. Тому для досягнення такого ефекту потрібно смокер чи хоспер купити на нашому сайті. Перший варіант може бути представлений таким барбекю, як смокер коптильня, а другий - у вигляді печі, що має тягу, що регулюється.
Розглядаючи принцип роботи смокера, важливо звернути увагу на його переваги як:
• м'ясо отримує аромат барбекю та димний смак;
• простота та зручність у використанні;
• можливість отримати не лише смачне, а й ніжне м'ясо.
Єдине, що подобається небагатьом, то це те, що смокер барбекю займає більше часу на процес приготування.
Коптильня гриль та її переваги
Коптильня гриль є пристроєм, який користується більшою затребуваністю в порівнянні зі смокером. Такі барбекю можуть бути:
• газовими;
• електричними;
• з деревним вугіллям.
За допомогою гриля можна організувати процес швидкого приготування м'яса, але продукти доведеться систематично перевертати, щоб вони не згоріли.
Купуючи пелетні грилі або інші види, варто дивитися на такі переваги, як:
• легке транспортування виробу;
• швидке приготування;
• збереження величезної кількості вітамінів у продуктах;
• можливість приготувати здорову їжу, оскільки більшість жиру йде з м'яса.
При використанні гриля важливо стежити, щоб їжа не пригоріла і своєчасно перевертати її.
Смокер та гриль: ключові відмінності
Між такими пристроями, як смокер та гриль є відмінності. До них належать такі.
1. Температура приготування. При використанні гриля температурні показники, незалежно від виду, можуть сягати близько 350 градусів, а в смокерах ці параметри знаходяться в основному в межах 75-200 градусів.
2. Конструкційні особливості. Зовнішній вигляд барбекю може бути трохи ідентичним, але внутрішня складова відрізняється, тому що в грилях здійснюється процес прямого нагрівання, а в смокерах застосовується непряме тепло.
3. Кулінарна техніка. При використанні гриля продукти постійно перевертають, а в смокері їжа лежить у певному місці, що створює ефект духовки на кухні.
Залежно від того, якими є смакові уподобання кожної людини, можна віддавати вибір у процесі покупки на сайті у бік смокера чи гриля.