Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Самий соковитий шашлик в моєму житті. Батл вугільного гриля Primo XL проти газового Weber Genesis II E-310

thumbnail

Самий соковитий шашлик в моєму житті. Батл вугільного гриля Primo XL проти газового Weber Genesis II E-310.


Сьогодні ми пропонуємо вам не просто рецепт дуже смачного і соковитого свинячого шашлику. Ми хочемо показати справжнє протистояння двох різних напрямків в грілінгу-барбекю на газовому і на вугільному грилях.
Один шматок свинячої шийки, однаковий маринад, одна і та ж тріска для копчення – і два гриля – газовий Weber Genesis II E-310 і вугільний керамічний Primo XL. Чи буде відрізнятися приготоване м'ясо і яке буде смачніше? Увага, батл починається!

Інгредієнт.

На компанію з 5-7 чоловік нам знадобиться:
• 3 кг свинячої шийки
* Інгредієнти для маринаду: ріпчаста цибуля, сушений перець чилі, гранульований часник, гострий соус чилі, рослинне масло, свіжовичавлений сік лимона, сіль і мелений чорний перець.

Приготування.

1. Приготуємо маринад. Ріпчасту цибулю натріть на дрібній тертці (маринад у нас «швидкий», тому чим дрібніше буде натерта цибуля, тим більше вона дасть соку і швидше проникне в волокна м'яса). У глибокому посуді змішайте всі сухі інгредієнти. До них додайте натерту цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком, потім ретельно перемішайте весь маринад.
2. Для того, щоб збагатити смак шашлику нотками копчення, ми будемо використовувати тріску вільхи від GRILLI. Для газового гриля ми візьмемо коробочку для копчення від GRILLI, в неї можна засипати суху тріску. Тут вона буде нагріватися повільно і не згорить. У вугільний же гриль ми засипаємо тріску безпосередньо на вугілля, тому її необхідно попередньо замочити на 20-30 хвилин. В іншому випадку вона дуже швидко згорить, потрапивши на розпечене вугілля.
Завдяки використанню тріски для копчення, ви отримаєте приголомшливий аромат, який буде набагато яскравіше, ніж якби ви готували шашлик на дровах у відкритому мангалі.
3. Свинячу шийку нарізаємо великими шматками. Не турбуйтеся щодо жирку на м'ясі – він розтопиться, забезпечуючи додаткову м'якість і соковитість шашлику.
4. Нарізану шматочками свинячу шию складаємо в глибоку миску і заливаємо маринадом. Гарненько втираємо суміш в м'ясо, роблячи йому своєрідний "масаж". Якщо необхідно, можете додати в маринад сіль і перець.
Для того, щоб "швидкий " маринад краще проник в волокна м'яса, необхідно якомога ретельніше втирати його в шматочки. Досить 10 хвилин такого «масажу», щоб свинячий шашлик вийшов соковитим і буквально танув у роті.
5. Акуратно нанизуємо м'ясо на шампура. Слідкуйте за тим, щоб на кожному шампурі шматки м'яса були приблизно одного розміру.
Лайфхак. Щоб приготувати шашлик на газовому грилі, використовуйте спеціальну підставку для шампура від ТМ GRILLI. Виготовлена з якісної і довговічної нержавіючої сталі, вона надійно зафіксує шампура завдяки прорізам. Ставте її прямо на чавунну решітку гриля і готуйте шашлик із задоволенням!
6. Розігрійте грилі до 230-250°С.на решітку газового гриля поставте коробку для копчення з Вільховою тріскою. Якщо ви готуєте на вулиці, тим більше у вітряну погоду, ставте коробочку з того боку решітки, з якої дме вітер. Таким чином дим не буде відносити вітром в сторону, і він рівномірно огорне весь обсяг робочої камери газового гриля.
7. Як тільки тріска почне диміти, встановлюємо нашу підставку з шампурами на гриль і закриваємо кришку.
8. На розігріті вугілля керамічного гриля кидаємо пару жмень попередньо замоченої тріски. Шампура з шашликом закладаємо через верхній отвір гриля. Завдяки такому положенню, м'ясо не пригорить, не висохне, а буде приголомшливо соковитим і ніжним, з характерним присмаком копчення від тліючої тріски.
Це цікаво! При приготуванні шашлику на вугільному грилі шампура можна викладати двома способами. Безпосередньо на чавунну решітку або, як це зробили ми, закласти через верхній отвір, уперши вістря шампура в вугілля. Перевага другого способу полягає в тому, що шампура в процесі смаження можна не обертати – вони будуть рівномірно прожарюватися, отримуючи необхідне тепло від товстих керамічних стінок гриля.
9. За час готування на газовому грилі кілька разів переверніть шампура для більш рівномірного прожарювання м'яса.
Важливо! Не забувайте, що кришка газового гриля при приготуванні шашлику повинна бути закрита. Тому що тільки так буде досягнута оптимальна температура всередині робочої камери, не буде тепловтрат. І тільки так буде досягатися рівномірна температура з усіх боків-і знизу, і зверху.
10. Хвилин через 20 можна перевірити м'ясо на готовність. Для цього рекомендуємо використовувати цифровий термометр GRILLI LDT-98. З його допомогою ви будете точно впевнені в ступені готовності м'яса, не втративши ні краплі дорогоцінних м'ясних соків.
Зверніть увагу, що, якщо якийсь шампур із шашликом (з більш дрібними за розміром шматочками) вже готовий, його можна перекласти на верхню додаткову поличку на газовому грилі. Там м'ясо не згорить і не висохне, але в той же час не охолоне.
11. Шашлик готовий, і ми знімаємо шампура з газового і вугільного грилів. Не забувайте використовувати термостійкі рукавиці, щоб не обпекти руки.

Підсумки батлу.

І газовий гриль Weber, і вугільний Primo XL однаково успішно впоралися з приготуванням шашлику по-українськи зі свинячої шиї. І там, і там м'ясо вийшло ніжним, соковитим, промаринованим, ідеально просмаженим, з тонким присмаком копчення.
Однак, на наш погляд, саме шашлик з керамічного гриля здобув впевнену перемогу в цій битві смаків. Він вийшов неймовірно соковитим, з яскравими, легко впізнаваними нотами копчення. Повірте, ні на якому мангалі такого ніжного і смачного шашлику у вас не вийде.
Забирайте в скарбничку рецепт шашлику, готуйте на вугільному або газовому грилі-головне, готуйте з любов'ю і в задоволення!

Складові.

На компанію з 5-7 чоловік нам знадобиться:
• 3 кг свинячої шийки
• Інгредієнти для маринаду: цибуля, сушений перець чилі, гранульований часник, гострий соус чилі, олія, свіжий сік лимона, сіль і мелений чорний перець.

Приготування.


1. Приготуємо маринад. Ріпчасту цибулю натріть на дрібній тертці (маринад у нас «швидкий», тому чим дрібніше буде натерта цибуля, тим більше вона дасть соку і швидше проникне у волокна м'яса). У глибокій посудині змішайте всі сухі інгредієнти. До них додайте натерту цибулю. Посоліть і поперчіть до смаку, потім ретельно перемішайте весь маринад.
2. Для того, щоб збагатити смак шашлику нотками копчення, ми будемо використовувати тріску вільхи від GRILLI . Для газового гриля ми візьмемо коробку для копчення від GRILLI, в неї можна засипати суху тріску. Тут вона нагріватиметься повільно і не згорить. У вугільний гриль ми засипаємо тріску безпосередньо на вугіллі, тому її необхідно попередньо замочити на 20-30 хвилин. В іншому випадку вона дуже швидко згорить, потрапивши на розпечене вугілля.
Завдяки використанню тріски для копчення ви отримаєте приголомшливий аромат, який буде набагато яскравішим, ніж якби ви готували шашлик на дровах у відкритому мангалі.
3. Свинячу шию нарізаємо великими шматками. Не турбуйтеся щодо жиру на м'ясі - він розтопиться, забезпечуючи додаткову м'якість і соковитість шашлику.
4. Нарізану шматочками свинячу шию складаємо в глибоку миску і заливаємо маринадом. Добре втираємо суміш у м'ясо, роблячи йому своєрідний «масаж». Якщо необхідно, можете додати маринад сіль і перець.
Для того, щоб «швидкий» маринад краще проникнув у волокна м'яса, необхідно якнайретельніше втирати його в шматочки. Достатньо 10 хвилин такого «масажу», щоб свинячий шашлик вийшов соковитим і буквально танув у роті.
5. Акуратно нанизуємо м'ясо на шампура . Слідкуйте за тим, щоб на кожному шампурі шматки м'яса були приблизно одного розміру.
Лайфхак. Для приготування шашлику на газовому грилі використовуйте спеціальну підставку для шампура від ТМ GRILLI . Виготовлена з якісної та довговічної нержавіючої сталі, вона надійно зафіксує шампура завдяки прорізам. Ставте її прямо на чавунні грати гриля і готуйте шашлик із задоволенням!
6. Розігрійте грилі до 230-250 ° С. На решітку газового гриля поставте коробку для копчення з тріщиною вільхи. Якщо ви готуєте на вулиці, тим більше у вітряну погоду, ставте коробочку з боку решітки, з якої дме вітер. Таким чином дим не відноситиме вітром убік, і він рівномірно огорне весь обсяг робочої камери газового грилю.
7. Як тільки тріска почне димитися, встановлюємо нашу підставку з шампурами на гриль і закриваємо кришку.
8. На розігріте вугілля керамічного гриля кидаємо пару жменей попередньо замоченої тріски. Шампура з шашликом закладаємо через верхній отвір гриля. Завдяки такому положенню, м'ясо не пригорить, не висохне, а буде соковитим і ніжним, з характерним присмаком копчення від тліючої тріски.
Це цікаво! При приготуванні шашлику на вугільному грилі шампура можна викладати двома способами. Безпосередньо на чавунні ґрати або, як це зробили ми, закласти через верхній отвір, уперши вістря шампура у вугіллі. Перевага другого способу полягає в тому, що шампура в процесі смаження можна не обертати - вони будуть рівномірно просмажувати, отримуючи необхідне тепло від товстих керамічних стінок гриля.
9. За час готування на газовому грилі кілька разів переверніть шампура для рівномірного прожарювання м'яса.
Важливо! Не забувайте, що кришка газового гриля при приготуванні шашлику має бути закрита. Тому що тільки так буде досягнуто оптимальної температури всередині робочої камери, не буде тепловтрат. І тільки так буде досягатись рівномірна температура з усіх боків – і знизу, і зверху.
10. Хвилин за 20 можна перевірити м'ясо на готовність. Для цього рекомендуємо використовувати цифровий термометр GRILLI LDT-98 . З його допомогою ви будете точно впевнені в мірі готовності м'яса, не втративши жодної краплі дорогоцінних м'ясних соків.
Зверніть увагу, що якщо якийсь шампур з шашликом (з дрібнішими за розміром шматочками) вже готовий, його можна перекласти на верхню додаткову поличку на газовому грилі. Там м'ясо не згорить і не висохне, але водночас не охолоне.
11. Шашлик готовий, і ми знімаємо шампура з газового та вугільного грилів. Не забувайте використовувати термостійкі рукавиці , щоб не обпалити руки.

Підсумки батла.

І газовий гриль Weber Genesis II E-310, і вугільний Primo XL однаково успішно впоралися з приготуванням шашлику українською зі свинячої шиї. І там, і там м'ясо вийшло ніжним, соковитим, промаринованим, ідеально просмаженим, із тонким присмаком копчення.
Однак, на наш погляд, саме шашлик із керамічного грилю здобув впевнену перемогу у цій битві смаків. Він вийшов невимовно соковитим, з яскравими, легко впізнаваними нотами копчення. Повірте, ні на якому мангалі такого ніжного та смачного шашлику у вас не вийде.
Забирайте в скарбничку рецепт шашлику, готуйте на вугільному або газовому грилі - головне, готуйте з любов'ю та насолоду!