Рецепт приготування вирізки м'ясника на грилі від GRILI
Складові:
- Вирізка м'ясника;
- Оливкова олія;
- Розмарін;
- Часник;
- Вершкове масло;
- чебрець;
- Гриби печериці;
- Болгарський перець;
- Приправи для курки;
- Сіль;
- Перець;
- Вершкове масло;
- Бальзамічний оцет.
Аксесуари та інше:
- Цифровий термометр;
- Дошка ;
- Ніж;
- Щипці;
- Паперовий рушник;
- Розпилювач для олії;
- Миска;
- Фольга.
Нагрівання гриля та підготовка м'ясної вирізки
Насамперед розпалюємо вугільний гриль і залишаємо його для нагнітання температури всередині камери для смаження. Для оптимальної смаження стейка нам потрібно досягти температури в 250 ° C, тоді м'ясо приготується швидко і не втратить своєї соковитості, а це дуже важливо, тим більше, коли ви готуєте вирізку м'ясника. Поки гриль гріється переходимо до вирізки.
Після роздруковування упаковки з діафрагмою акуратно видаляємо з неї вологу паперовим рушником. Якщо на вирізці є плева, її видаляємо, щоб вона не створила непотрібний прошарок і дала м'ясу краще вбрати спеції. Це важливо, щоб отримати максимально смачну страву. Після виконаних маніпуляцій, приступаємо до маринування м'яса і тут головне не зіпсувати такий цінний продукт.
Для маринування вирізки використовуватимемо розмарин і чебрець, які ідеально поєднуються з яловичим м'ясом, підкреслюючи його характерний смак. Розмарин і чебрець залишають прекрасний аромат, що наздоганяє апетит. Багато яловичих страв на грилі готуються виключно з використання цих дивовижних трав. Трохи смикаємо в руках наші травички і натираємо ними підготовлене м'ясо з усіх боків. Після цього змащуємо оливковою олією. Олія дозволить м'ясу розкрити свій смак. На цьому ми закінчуємо підготовку вирізки м'ясника.
Смажимо вирізку та овочі на грилі
Тим часом температура гриля досягла потрібної межі, можна приступати до приготування стейка. Для цього змащуємо маслом решітку для смаження, ми це робимо використовуючи розпилювач для масла. Викладаємо стейк на неї, закриваємо кришку та контролюємо приготування. Тим часом приступаємо до приготування овочів за рецептом. Як користуватися грилем для приготування стейку та овочів дивіться також на прикріпленому відео.
У миску насипаємо кілька грибів, посипаємо їх приправою для курки, тільки в міру, поливаємо оливковою олією, туди нарізаємо болгарський перець. Все ретельно перемішуємо та відправляємо все це смажити на грилі. Подивимося як почувається яловичина на грилі, перевернемо її і викладемо щипцями замариновані овочі на жару. Овочі готуються швидко, не перетримайте їх на грилі.
Перевіряємо ступінь прожарювання нашого стейка за допомогою цифрового термометра , нам потрібно отримати прожарювання не більше 65 ° C, щоб не зіпсувати м'ясо пересмаживши його. М'ясо має вийти соковитим, інакше можна зіпсувати настільки цінний шматок м'ясної вирізки. Досягши потрібного результату витягаємо м'ясо та овочі з гриля. Стейк натираємо вершковим маслом та часником, попередньо роздавивши його, можна зробити це ножем. Після цього м'ясо укутуємо фольгою і залишаємо відпочити хвилин на 5.
Правильна порізка стейку та дегустація
Все готово, залишилося тільки порізати стейк та овочі, посолити та поперчити до смаку та зняти пробу. Проте, вирізка м'ясника нарізається спеціальним методом. Як писалося раніше, вирізка має V-подібну форму, і якраз у центральному проміжку розташована жила, за якою ми і робимо перший різ, після чого попереду нарізаємо м'ясо. Також нарізаємо наші гриби та болгарський перець, приправляємо їх трохи бальзамічним оцтом. Все солимо і перчимо, і звичайно ж пробуємо. Наше м'ясо вийшло соковите, смак та аромат на найвищому рівні, овочі просмажені правильно. Смак м'яса дивовижний, не можна відірватися. Готуйте вирізку м'ясника, пригощайте їй ваших близьких та друзів та почуєте багато лісових слів на свою адресу. Смачного.