Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Рецепт від GRILI: Піца на газовому грилі

   

Використовуємо такі інгредієнти для приготування двох піц на газовому грилі:

- Стейк мармурової яловичини – 400-500 гр.;

- мука – 600 р.;

- яйця – 1 шт.;

- вода – 150 мл.;

- цукор – 3 чайні ложки;

- Розпушувач – 1 чайна ложка;

- оливкова олія – 15 чайних ложок;

- сіль – 3 чайні ложечки;

- помідори – 300 г;

- Розмарин - 20 г.;

- дріжджі – 7 р.;

- сир пармезан – 200 г;

- базилік – 5 р.;

- орегано – 5 р.;

- сир моцарелла – 400 г;

- часник – 3 зубчики.

Відбувається процес приготування піци на газовому грилі в такий спосіб.

Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:

- розігрітий газовий гриль до потрібної температури;

- керамічний камінь для приготування піци;

- дві миски;

- дошка для нарізання;

- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами;

- термостійкі рукавички;

- розпилювач для олії;

- кухонний паперовий рушник;

- мірний стакан;

- качалка;

- ніж для піци;

- сотейник.

Використання гриля. Так як ми, перш за все, готуватимемо стейк з мармурової яловичини, гриль будемо нагрівати для її приготування до 220-240 градусів. Для приготування піци підвищимо температури жарильної камери до 350-400 градусів. Саме за таких температур наші продукти отримають ідеальне приготування і знайдуть потрібний смак не втративши своєї соковитості.

Заміс тесту. Ми зробимо два варіанти тесту з використанням дріжджів і без них. Ви вибирайте той варіант, який вам більше до вподоби. Обидва варіанти робітники для отримання чудової піци. Щоб правильно замісити тісто, необхідно до моменту змішування розділити сухі і мокрі інгредієнти. Готуємо рідку та суху основу в окремих ємностях, після чого приступаємо до замісу.

Без дріжджового тіста. Тут використовуємо як інгредієнти: воду, яйце, оливкову олію, цукор, сіль, розпушувач, борошно. У миску додаємо одне яйце, наливаємо 50 мл. води і перемішуємо це до однорідної консистенції. Врахуємо, що вода має бути теплою. Далі додаємо оливкову олію 5 чайних ложок, перемішуємо. Приступаємо до сухих інгредієнтів. Головний критерій при замішуванні тесту - це дотримуватися правила один до трьох. До 100 г рідкої маси, додаємо 300 г борошна. Відповідно, для замісу тіста нам потрібно 300 г борошна. Засипаємо її в порожню миску, додаємо по одній чайній ложці солі, цукру та розпушувача. Після цього все змішуємо ложкою.

Борошно зміщуємо на один бік, щоб додати до другої частини рідкі інгредієнти. Такий підхід необхідний поступового замісу тесту. З іншої миски, додаємо вміст до борошна і ложкою поступово замішуємо, потім доводимо тісто до потрібного стану руками. Тісто має вийти однорідної консистенції та не рватися. Використовувати таке тісто можна практично відразу після приготування.

Дріжджове тісто. Для приготування використовуємо борошно, сіль, цукор, дріжджі, оливкову олію, воду. У муку|борошно| 300 г., додаємо сіль|соль| і цукор по чайній ложці і 7 грам дріжджів, перемішуємо. Використовуємо абсолютно будь-які сухі дріжджі із супермаркету. Розділяємо миску з борошном умовно на дві частини, в одній борошно до іншої додаємо воду 100 г і 5 чайних ложок оливкової олії. Заміс, виробляємо аналогічно без дріжджового тесту. У нас має вийти еластичне тісто, після чого ми змащуємо миску оливковою олією і ставимо її в тепле місце. Нехай настоїться хоча б півгодини до використання.

Смаження мармурова яловичина. Ми зробимо трохи стандартну начинку для піци. Для цього нам необхідно швидко посмажити стейк із мармурової яловичини, який був заморожений та розморожений. Зайву вологу з м'яса прибираємо кухонним паперовим рушником. Маринуємо м'ясо оливковою олією, змащуючи його з усіх боків. Зверху на м'ясо кладемо пару гілочок розмарину, трохи розім'явши його ножем на дошці. Розмарин краще віддасть аромат м'ясу. Намагайтеся використовувати живу траву, вона краще розкривається та насичуємо м'ясо ароматом.

Перед приготуванням, прочищаємо решітку гриля гриля щіткою для чищення і змащуємо її оливковою олією з розпилювача. Викладаємо стейк на ґрати, закриваємо кришку. Перевертаємо стейк кожні дві хвилини до готовності. Нам потрібно отримати ступінь прожарювання medium rare. Готовність перевіряємо цифровим термометром. Як тільки температура прожарювання досягла температури 65 градусів, знімаємо стейк із вогню. Він повністю готовий до нашого подальшого використання.

Після приготування стейку починаємо нагрівати гриль до температури близько 400 градусів. І тоді, вийде правильно приготовлена піца.

Соус. Приготуємо соус на бічній пальнику. Для цього з інгредієнтів знадобляться: оливкова олія, цибуля, часник, бланшировані помідори, базилік, орегано, сіль, перець та цукор. Ставимо сотейник на вогонь, наливаємо в нього оливкову олію, повністю покриваючи їм дно. У нагріту олію додаємо подрібнену цибулю 100 г., трохи підсмажуємо її. Висипаємо в сотейник подрібнений часник 3 зубчики і помідори бланшировані 300 г., перемішуємо вміст. Поки соус готується, подрібнюємо кілька листочків базиліка. Разом з орегано висипаємо його в соус, що повільно кипить. Після 3-5 хвилин знімаємо соус із вогню. Рідина із соусу, за цей час, трохи випарувалася, а консистенція вийшла трохи в'язкуватою. Те, що треба для піци. Останніми до сотейника додаємо за смаком сіль і перець і щіпку цукру, перемішуємо. Соус повністю готовий.

Готувати піцу будемо на керамічному камені 30 см. у чудовій підставці з нержавіючої сталі з ручками від Broil King, у комплекті є дерев'яна розбірна лопатка. Для роботи з підставкою та гарячим грилем обов'язково використовуємо термостійкі рукавички, щоб не отримати опіків.

Піца на дріжджовий тест. Струшуємо стіл борошном, приступаємо до розкочування тіста потрібного діаметра. Враховуємо те, що в борти у нас будуть із сиром. Посипаємо керамічний камінь мукою|борошном| і розміщуємо на нього розкатане тісто, формуватимемо піцу. Для бортиків ідеально використовувати молоді сири. Ми використовуємо моцареллу, щоб отримати неперевершений смак. Шматочки цього сиру закочуємо в борт, отримуючи ідеально круглу піцу. Отримуємо дуже смачні борти після приготування. Друга перевага бортиків - можливість додати потрібну кількість соусу, він не витікатиме. Рясно намазуємо соус на піцу, нарізаємо стейк яловичий 200-250 г. і розміщуємо шматки поверх соусу. Посипаємо зверху тертим пармезаном, він дасть сплеск смаку. Останнім шаром розкладаємо шматки сиру моцарелла. Відправляємо в гриль, що вже встиг набрати потрібну температуру. Готуємо на грилі близько 10 хвилин до приготування.

Піца без дріжджового тесту. Робимо такі ж дії, як описано вище із дріжджовим тестом. Все за аналогією, тут відмінність тільки в інгредієнтах, з якого зроблено тісто.

Знімаємо піцу з гриля. Знімаємо піцу з керамічного каменю лопаткою та подаємо на стіл. Наприкінці можна посипати піцу свіжою улюбленою зеленню та помідорами, на любителя. Ножем для піци одним рухом розрізаємо її на шматки. У результаті, обидві піци вийшли дуже смачні і соковиті. Спробуйте повторити нашу страву і ви залишитеся у захваті від результату. Не ходіть піцеріями, готуйте улюблену піцу вдома. Смачного!