Рецепт від Big Green Egg: Смажений лобстер в грилі
Для приготування смаженого лобстера Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- масло вершкове несолоне – 200 г.;
- живі лобстери – 4 шт. по 700;
- чорний перець свіжомелений;
- сіль велика;
- вершки густі – 250 г;
- лимон, різаний на 8 часточок - 1 шт.
Процес приготування лобстера смаженого відбувається в такий спосіб.
Для початку починаємо очищення олії. Беремо соусницю і розтоплюємо на повільному вогні масло і ложечкою знімаємо пінку, що зверху утворилася. Переливаємо отриману олію в мірну чашку і ставимо її в холодильник. Це дозволить олії застигнути. Після цього, робимо посередині масла отвір, що дозволить звільнити масло від сухих надлишком молока. Зі склянки з маслом, виливаємо осад. Отримуємо очищену олію, тепер її розтоплюємо.
Починаємо обробку лобстером. Надягаємо щільні рукавиці і переносимо лобстера на обробну дошку. Утримуємо лобстер за голову перед собою. Встромляємо ніж по центру зверху, спритним рухом руки проводимо вздовж донизу. Ділимо передню частину на дві половинки. Розділяємо хвіст лобстера також на дві половинки, і лише посередині залишаємо частину не розрізаною. З рештою всіх лобстерів проробляємо аналогічну ситуацію. Вершковим маслом натираємо лобстера всередині і приправляємо його сіллю та перцем. Переносимо його на жарку м'ясом вгору і поливаємо його вершками. Закриваємо кришку гриля. Готуємо 8-10 хвилин. Тепер залишається тільки раз на 2 хвилини змащуємо м'ясо вершками. Лобстер готовий. Відкриваємо кришку гриля, витягаємо готового лобстера на блюдо. Подаємо його на стіл разом з очищеною олією та лимонними поздовжніми часточками. Смачного!