Рецепт від Big Green Egg: Стейк з глазур'ю
Для приготування стейку з глазур'ю Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- свинячі стейки по 115 г. – 4 штуки;
- кока-кола вишнева 250 мл;
- цукор коричневий 220 г;
- попередньо очищений від насіння та нарізаний червоний перець халапеньо – 4 шт.;
- нарізаний разом із насінням зелений перець халапеньо – 1 шт.;
- 4 столові ложки крохмалю кукурудзяного;
- 4 столові ложки сиропу гренадин;
- 2 столові ложки олії оливкової;
- чорний перець свіжомелений.
Процес приготування стейку з глазур'ю відбувається в такий спосіб.
Для приготування страви знадобляться такі аксесуари та опції:
- Чавунні грати;
- підготовлений розігрітий гриль до температури 200 градусів для приготування страв на прямому вогні.
Беремо кока-колу, коричневий цукор та перці розрізані на шматочки заздалегідь. Все це поміщаємо в невелику соусницю та на 10 хвилин ставимо на повільний вогонь кипіти. Після цього збиваємо крохмаль кукурудзяний із гренадином. Вливаємо всю збиту суміш у киплячу масу. Всю масу рівномірно і не сильно інтенсивно розмішуємо і чекаємо, поки загусне. Або ставимо на вогонь на 1 хвилину. Після приготування маси, в гарячому вигляді виливаємо його в чашку кухонного комбайна, потім перемішуємо протягом 30 секунд. Після такого інтенсивного і ретельного перемішування, виливаємо отриману глазур у невелику мисочку і поки що відставляємо вбік. Переходимо до приготування стейків. Для цього стейку натираємо оливковою олією та перцем. Переміщуємо стейки на чавунні ґрати у підготовленому грилі та закриваємо кришку. М'ясо готуємо п'ять хвилин і перевертаємо, потім поливаємо їх підготовленою раніше глазур'ю і готує ще п'ять хвилин. Після приготування, перекладаємо стейки на тарілку і поливаємо їх ще раз глазур'ю, а глазур, що залишилася, виливаємо на тарілку поруч зі стейками. Після чого відразу ж подаємо на стіл і насолоджуємося неповторною стравою, приготовленою за рецептурою компанії Big Green Egg . Смачного!