Рецепт від Big Green Egg: Салат з куркою і шпинатом
Для приготування салату з куркою Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- промитий та висушений молодий шпинат – 225 г.;
- тонко нарізана червона цибуля – 120 г;
- тонко нарізані білі гриби – 120 г;
- французький батон порізаний на кубики – 400 г;
- 4 столові ложки розтопленої олії вершкового несолоного;
- скибочки «яблучного» бекону – 4-5 шт.;
- лук-шалот подрібнений - 50 г;
- 1 чайна ложка часнику подрібненого;
- 1 столова ложка піску цукрового;
- олія оливкова – 115 мл. + ще 2 столові ложки;
- перець свіжомелений чорний;
- велика сіль;
- курячі грудки без шкірки та кісток – 4 шт. по 170;
- яйця курячі зварені в круту та почищені від шкаралуп – 4 шт.
Процес приготування салату з куркою відбувається в такий спосіб.
Для приготування страви знадобляться такі аксесуари та опції:
- гарячі чавунні грати;
- Піддон для овочів;
- термометр;
- підготовлений розігрітий гриль до температури 200 градусів з чавунними ґратами для непрямого нагріву.
Беремо велику миску і змішуємо в ній цибулю, гриби та шпинат. І поки що відкладаємо цю миску убік. Тим часом, робитимемо крутони. Для цього беремо середню мисочку і кладемо туди хліб, зверху поливаємо попередньо розтопленим маслом. Підсмажуємо отриманий хліб на сковорідці для гриля, час від часу перевертаємо його, поки не підсмажиться. Як тільки хліб приготується, знімаємо сковороду для гриля з вогню, щоб не пошкодити руки, використовуємо рукавицю для гриля. Витягаємо крутони на тарілку, остуджуємо їх і додаємо в салат.
Приступаємо до виготовлення заправки для салату. Беремо бекон і смажимо його на невеликій сковорідці , до появи хрусткої скоринки. Смажений бекон витягаємо на тарілку, викладену паперовим рушником. Жир від смаження бекону, залишаємо на сковороді. Додаємо отриманий бекон салат, попередньо його порізавши. Підігріваємо жир, якщо він вже охолонув і додаємо туди часник і цибулю-шалот, готуємо ці інгредієнти 2 хвилини. Після закінчення 2-х хвилин, додаємо гірчицю, цукор та оцет. Все це добре просмажуємо, постійно помішуючи. Вливаємо, відразу ж збиваючи оливкову олію (115 мл), суміш повинна стати схожою своєю консистенцією на емульсію. Отриману масу приправляємо перцем та сіллю. Відставляємо отриману заправку убік.
Натираємо курячі грудки оливковою олією і приправляємо сіллю і перцем. Переносимо грудки на жару, закриваємо кришку гриля і починаємо процес приготування. Смажимо грудки з двох сторін, на кожну з них відводимо по 8 хвилин або поки температура в грилі не впаде до 90 градусів. Після приготування даємо курячі грудки охолонути.
Поливаємо салат зі шпинатом приготовленою раніше заправкою, за смаком приправляємо його сіллю та перцем, струшуємо. Розкладаємо отриманий салат по тарілках. Охолілі курячі грудки ріжемо і ложем зверху на салат. Яйця ріжемо на четвертинки і кладемо по 4 частини на кожну тарілку із салатом. Після цього приготування відразу подавайте салат на стіл. Смачного!