Рецепт від Big Green Egg: Лосось з медової глазур'ю
Для приготування лосося з медовою глазур'ю Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Гірчиця дижонська - 125 р.;
- мед – 60 г;
- 1 столова ложка оцту бальзамічного;
- 2 чайні ложки апельсинової цедри тертою;
- 1 чайна ложка свіжого чебрецю подрібненого;
- трохи цілого чебрецю для прикраси страви;
- 2 столові ложки олії оливкової Extra Virgin;
- філе лосося зі шкіркою – 4 шматки по 200 г.;
- чорний перець свіжомелений;
- Сіль велика.
Процес приготування лосося з медовою глазур'ю відбувається в такий спосіб.
У піддоні на 1 годину замочуємо кедрові дошки у воді. Беремо маленьку мисочку і ретельно збиваємо мед, оцет бальзамічний, гірчицю, апельсинову цедру та чайну ложку чебрецю.
Просочені водою кедрові дошки, кладемо на порцелянову решітку, закриваємо кришку гриля і прогріваємо їх протягом 3 хвилин. Після закінчення 3 хвилин, відкриваємо кришку гриля, перевертаємо дощечки і змащуємо їх оливковою олією. Відразу ж, на кожну дошку, ложемо по 2 шматочки лососевого філе. Посипаємо філе перцем та сіллю, а також насичено поливаємо підготовленою нами медовою глазур'ю. Закриваємо кришку гриля і готуємо лосося 12-15 хвилин для середнього прожарювання. Ось і все, наша дивовижна страва приготувалася, витягаємо її з гриля, прикрашаємо її підготовленим цілим чебрецем і тут же ставимо на стіл. Смачного!