Рецепт від Big Green Egg: Курка в пивному маринаді
Для приготування курки в пивному маринаді Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- вода – 2 л.;
- пісок цукровий – 220 г;
- велика сіль – 110 г;
- пиво світле – 700 мл;
- курка – 1 шт. (2,5 кг);
- олія оливко - 55 мл.;
- Приправа для барбекю – 50 г.
Процес приготування курки у пивному маринаді відбувається в такий спосіб.
Для приготування маринаду нам знадобиться велика каструля. У ній змішуємо Воду, пиво, сіль та цукор, ставимо на вогонь і кип'ятимо до повного розчинення інгредієнтів. Після приготування маринаду опускаємо в нього курку і ставимо каструлю не менше ніж на 12 годин у холодильник.
Готуємо стружку для приготування м'яса. Беремо підготовлену стружку гікорієвого дерева, насипаємо в миску і заливаємо холодною водою, залишаємо в такому положенні на 1 годину. Через годину, розподіляємо стружку на вугіллі в грилі і розміщуємо відсікач жару. Після закінчення 12 годин курка готова до подальшого приготування. Витягаємо її з маринаду, промиваємо та просушуємо паперовим рушником поплескуючи, зливаємо маринад. Курку натираємо оливковою олією і приправляємо приправою. Нанизуємо курку на вертикальну підставку, ставимо піддон на відсікач жару у грилі. Переносимо курку на підставки у піддон і закриваємо кришку гриля. Готуватиметься страва 1 -1,5 години, температура в грилі має впасти до показника 90 градусів. Після приготування витягаємо курку з грилю, даємо їй охолонути 10-15 хвилин, режим на шматочки і подаємо на стіл. Смачного!