Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Рецепт від Big Green Egg: Свинячі реберця моджo

  

Для приготування свинячих реберець моджо Вам знадобляться наступні інгредієнти:

- нектар манговий 350 мл;

- оцет винний 230 мл;

- перець хабанеро – 1 шт.;

- задні реберця 2 ряди;

- Суха приправа моджо 110 г.

- барбекю соус 220 мл;

- свіжонарізана кінза 100 г.

За бажанням робимо соус:

- огірки англійські, очищені від шкіри та насіння, нарізані на шматочки – 2-3 шт.;

- сік лайма, тільки вичавлений – 125 г. (4-5 шт.);

- пісок цукровий 70 г;

- половина чайної ложечки великої солі.

Процес приготування свинячих реберець моджо відбувається в такий спосіб.

Для приготування страви знадобляться такі аксесуари та опції:

- відсікач для жару;

- Піддон прямокутний;

- підготовлений розігрітий гриль до температури 150 градусів, при цьому стоїть відсікач жару ніжками нагору для непрямого нагріву.

На піддон наливаємо приготовлений нектар манго, винний оцет, додаємо сюди перець хабанеро. Розрізаємо каре на середині і не використовуємо приправу моджо для приправи розрізу. Оброблені реберця складаємо в піддон після чого накриваємо фольгою. Потрібно накрити фольгою дуже щільно. Беремо піддон і ставимо його в гриль на відсікач жару, закриваємо кришку гриля. Час їх приготування 2 години або до моменту, коли реберця зі свинини стануть м'якими. Після приготування дістаємо піддон із гриля та відставляємо на робочий стіл.

Починаємо готувати огірковий соус для вмочування ребер. Для цього огірки в кухонному комбайні розмелюємо металевим ножем до пюре образної маси. Після перемолки проціджуємо отримане пюре, щоб отримати з нього 350 мл. огіркової води. Отриману огіркову рідину потрібно для зручності перелити в миску невеликих розмірів і додаємо туди сік лайма, сіль та цукор. Все ретельно розмішуємо до повного розчинення всіх інгредієнтів. Ставимо отриманий соус в холодильник і використовуємо його, коли подаємо приготовані реберця на стіл.

Продовжуємо готувати реберця. Для цього розігріваємо гриль до температури 230 градусів. Виймаємо реберця з піддону і рідину, що залишилася, зливаємо в окрему мисочку. У цю ж миску додаємо соус для барбекю і все інтенсивно перемішуємо. Ляжемо свинячі реберця на жарку граля і натираємо їх соусом барбекю. Готуємо їх 5 хвилин під закритою кришкою гриля. Відкриваємо гриль, перевертаємо реберця на другий бік і знову змащуємо їх рясно соусом. Закриваємо кришку і готуємо їх ще 5 хвилин, соус при цьому карамелізується. Приготовлену страву виймаємо з гриля і даємо їй охолонути приблизно 5 хвилин. Додаємо кинзу в огірковий соус, добре перемішуємо. Соус виливаємо в миску і разом з реберцями, покладеними на блюдо, подаємо на стіл. Смачного!