Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Портативний газовий гриль O-Grill проти мангала.

thumbnail

Портативний газовий гриль O-Grill проти мангалу.

Особливою родзинкою виїзду на природу або пікнік є можливість швидко і смачно приготувати барбекю – овочі, шашлик або курочку. Не так давно єдиним способом це зробити було використання мангала.
Але останнім часом технології зробили крок далеко вперед, і в якості альтернативи стали з'являтися портативні грилі. Сьогодні ми розберемо їх можливі переваги і недоліки щодо мангалів на прикладі портативного газового гриля O-GRILL.

Портативний газовий гриль O-GRILL.

Торгова марка O-GRILL користується заслуженою популярністю в США, Канаді, країнах Європи. Її продукція поєднує в собі високу якість, відмінну продуктивність і мобільність. Завдяки відносно невеликій вазі, компактності і зручності в транспортуванні, грилі O-GRILL стали вірними супутниками автомандрівників, любителів туризму і просто цінителів смачного відпочинку на природі.
Лінійка портативних грилів представлена трьома моделями-O-GRILL 500, 600 і 900. Вони відрізняються величиною робочої поверхні, висотою кришки і колірним виконанням. 500-та модель представлена в червоному, помаранчевому, чорному, синьому і бронзовому кольорах, 600-та – помаранчевий, зелений, чорний і срібний, а 900-та – в синьому, помаранчевому і чорному кольорі. Працюють від газу, причому ви можете використовувати як стаціонарний вибухобезпечний балон, так і невеликі за розміром різьбові і цангові балончики (підключаються через перехідник). Вам не буде потрібно ніяких додаткових ключів або витратних матеріалів, вентиль надійно закручується руками. А вбудований редуктор високого тиску забезпечить вашу безпеку. Все це створює окрему привабливість для виїзних пікніків, тому що цанговий балончик не займе багато місця, а обсягу газу, що міститься в ньому, вистачить приблизно на годину активного грілінгу.
Мобільність O-GRILL продумана навіть в дрібницях-кришка оснащена надійним фіксатором, що запобігає випадковому відкриванню, чавунна решітка оснащена додатковим кріпленням, відкидні ніжки акуратно складаються, зменшуючи займаний грилем простір.
При всіх своїх невеликих розмірах портативний гриль O-GRILL володіє всіма перевагами своїх "старших братів" - стаціонарних грилів. Він чудово "запечатає" стейк, зберігши в ньому м'ясні соки, впорається з приготуванням соковитої і ніжною курячої грудки, підсмажить ароматні овочі-гриль, залишивши на них характерний «грильовий» малюнок.
Для зручності транспортування і використання виробник пропонує скористатися оригінальною сумкою-чохлом (на даний момент представлені 2 моделі) і розкладним столиком-підставкою.

Мангал vs портативний гриль.

Ми вирішили провести незвичайний експеримент, щоб перевірити, як швидше, зручніше і смачніше буде приготувати їжу-на відомому всім мангалі або на мобільному грилі?
Учасники експерименту: портативний O-GRILL 900, вибухобезпечний газовий балон на 7 л., збірний мангал, дрова, решітка з нержавіючої сталі від GRILLI, 3 кг.курячих стегенець, інгредієнти для маринаду і овочі (баклажан, кабачок, болгарський перець і ріпчасту цибуля).
Для зручності ведення батла будемо фіксувати час.
00: 00 хвилин. Насамперед ми повинні розпалити дрова в мангалі, щоби вони прогоріли і перетворилися на вугілля, на якому ми і будемо готувати м'ясо. Максимально швидко це можна зробити за допомогою таблетки сухого пального і фена для розпалювання.
Переходимо до грилю. За допомогою адаптера підключаємо газовий балончик, натискаємо кнопку підпалу конфорок (при піднятій кришці гриля). За зміною температури всередині гриля стежимо по вбудованому в кришку термометру.
Дрова горять, гриль розігрівається.
00: 03 хвилини. Температура в робочій камері гриля-200°С.
Готуємо маринад, додаємо його до курячих стегон, ретельно «масажуємо» м'ясо, щоб воно гарненько промаринувалося.
Дрова горять.
00: 09 хвилин. Гриль розігрітий до 300°С.нарізаємо, солимо і перчимо овочі. Для більш яскравого смаку натираємо їх перцем і часниковим порошком.
Дрова горять.
00: 15 хвилин. Викладаємо на чавунну решітку баклажани, кабачки, перець і цибулю. Не забуваємо закривати кришку, інакше температура всередині гриля буде розподілятися нерівномірно.
Дрова все ще горять.
00: 22 хвилини. Знімаємо готові овочі з гриля, чистимо грати спеціальною щіткою зі сталевими щетинками. Скроплюємо рослинним маслом з розпилювача від GRILLI. Викладаємо на газовий гриль курячі стегенця. Зменшуємо газ і готуємо.
Дрова в мангалі продовжують горіти.
00:29. За допомогою цифрового термометра перевіряємо внутрішню температуру курки (готове м'ясо досягне 70°С), знімати поки рано.
Починаємо розбивати вугілля, дрова майже повністю перегоріли.
00: 35 хвилин. Партія курячих стегенець на грилі повністю готова, можна знімати і їсти.
Розбиваємо вугілля на мангалі, хороший жар для початку приготування. Викладаємо на решітку для барбекю овочі і ставимо її на мангал.
00: 50 хвилин. На грилі у нас вже давно все приготувалося (ми б встигли і другу партію курки засмажити).
На мангалі майже доготувалось овочеве барбекю.

Результати експерименту.

Втомившись чекати, коли вся їжа приготується на мангалі, і, спокушена апетитними запахами готового барбекю, наша команда прийняла рішення закінчити експеримент і переміститися до столу.
За цю годину на природі стало зрозуміло, що легко, смачно, зручно, а головне, дуже швидко приготувати курочку і овочі вийшло саме на портативному газовому грилі. Його набагато простіше помити після використання (просто почистивши грати сталевою щіткою), він не займе багато місця в багажному відділенні автомобіля і зможе приготувати шикарні страви де завгодно – на балконі в квартирі, в парку, місцях кемпінгу або туристичному поході.
І один важливий плюс гриля проти мангала-користуватися ним ви зможете в будь-якому парку, навіть якщо там заборонено використання відкритого вогню.
Готуйте із задоволенням на природі, вдома або в поїздках. Портативний O-GRILL завжди вам в цьому допоможе.