Підкопчена рулька на грилі в гірчично-медовому соусі. Рецепти для гриля.
Необхідні інгредієнти
Перш за все вам знадобиться:
1. Свиняче кермо – 2 кілограми.
Для маринаду:
1. Мед – одна їдальня ложка.
2. Часник – одна головка.
3. Гірчиця у зернах – 1 столова ложка.
4. Пиво – 0,5 літри.
5. Сіль.
6. Перець.
Чи всі продукти є на столі? Приступаємо до приготування!
Етапи приготування підкопченої рульки на грилі в гірчично-медовому соусі
1. Перший крок. Розпалювання брикетів. Готування триватиме три години.
Тому рекомендується використовувати великі брикети. Замовити їх можна на сайті інтернет-магазину grili.com.ua (горять вони до семи годин).
Розташуйте брикети на одній половині грати гриля. Такого обсягу достатньо, для приготування рульки вагою два кілограми.
Щоб швидко та без проблем розпалити брикети, скористайтесь спеціальним феном для розпалювання вугілля. Він допоможе вам заощадити час!
2. Другий крок. Готуємо маринад.
Візьміть ємність і починайте змішування всіх інгредієнтів для маринаду.
Відразу додайте гірчицю, потім мед – ретельно перемішайте. До отриманої суміші додайте сіль та перець (кількість залежить від ваших уподобань). Ще раз ретельно перемішайте.
Підготуйте часник. Покладіть зубчики на дошку та роздавіть їх спеціальним пристроєм. Часникодавку можна замовити на сайті. На відміну від старих аналогів вона дозволяє готувати продукти без відходів! Це зручно!
3. Крок третій. Додайте часник у ємність та залийте пивом. Маринад готовий.
4. Крок четвертий. Маринадом залийте свинячу кермо. А тепер ретельно утріть суміш у м'ясо. Щоб не забруднити руки, використовуйте рукавички і не забудьте одягнути фартух.
5. Крок п'ятий. Візьміть фольгу і загорніть у неї кермо (в 2-3 шари). Попередньо змастіть фольгу олією. Для комфортної роботи скористайтеся ємністю з дозатором. Замовити його можна в інтернет-магазині grili.com.ua.
6. Крок шостий. Відкрийте кришку гриля та встановіть ґрати. Щоб не обпалити руки, використовуйте вогнетривкі рукавички! Покладіть кермо у фользі на решітку і закрийте гриль. Температура для приготування – 290 °С.
Не забувайте перевертати свинину у фользі (зручно це робити у вогнетривких рукавичках, як на відео).
7. Крок сьомий. Через 1,5 години кермо готове. Зніміть її з ґрат.
8. Крок восьмий. Приступаємо до копчення. Для цього вам знадобиться тріска. За дві години до її застосування необхідно замочити у воді. Помістіть тріску в гриль. Встановіть решітку та змастіть її олією. Помістіть свиняче кермо в гірчично-медовому соусі на поверхню гриля. Для копчення потрібно 1 годину.
9. Крок дев'ятий. Зніміть кермо з гриля. Страва готова! Її можна нарізати та подавати до столу!
І пам'ятайте, наприкінці обов'язково очистіть гриль! Використовуйте спеціальні пристрої та миючі засоби!
Спробували рецепт? Діліться враженнями у коментарях!