Карамелізовані курячі ніжки на гриль-коптильні GRILLI
Необхідні інгредієнти:
1. Куряча гомілка 8 шт
2. Соєвий соус 70 мл
3. Корінь імбиру 1 шт
4. Кілька гілочок розмарину
5. Часник 3 зубчики
6. Картопля 3 шт
7. Олія вершкове 50 гр
8. Олія рослинна
9. Гірчиця 60 гр
10. Лимон 1 шт
11. Мед 1 ст. л.
12. Спеції
13. Сіль
14. Перець
Приступимо до приготування!
Етапи приготування карамелізованих курячих ніжок з гарніром на гриль-коптильні GRILLI:
1) Для початку нам потрібно підготувати гомілку: беремо гомілку, підрізаємо та виламуємо хрящі. Залишаємо шкірку і розправляємо її, отримуємо гарний шматочок м'яса на кісточці.
2) Перчимо і солимо ніжки.
3) Збризкуємо рослинним маслом і підвішуємо на стійку.
4) Відправляємо гомілки на гриль, закриваємо кришку.
5) Для гарніру запікаємо картоплю у грилі. Розрізаємо картоплю на чотири частини, перчимо і солимо. Додаємо трохи розмарину, змащуємо олією. Загортаємо у фольгу та відправляємо на гриль.
6) Додаємо замочену тріску або брусочки на розпечене вугілля.
7) Поки ми маємо процес копчення, ми приступаємо до приготування глазурі. Беремо соєвий соус, додаємо гірчицю, вичавлюємо сік лимона, подрібнений часник, дрібно ріжемо імбир і додаємо мед. Також трохи перчимо і солимо. Потім все ретельно перемішуємо.
8) Приблизно за 15 хвилин до приготування обмазуємо глазур'ю ніжки та повертаємо на стійку.
9) Коли гомілки підрум'янилися, можна їх знімати з гриля.
10) Знімаємо картоплю і змащуємо її вершковим маслом.
11) Приступаємо до сервірування нашої страви: викладаємо картоплю та ніжки, присипаємо гілочками розмарину та сіллю.
Страва готова!
Живіть у стилі барбекю!
Багато якісних грилів можна знайти на сайті grili.com.ua. Зайдіть в інтернет-магазин та переконайтесь самі!