Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Камамбер, запечений на грилі.

Камамбер, запечений на грилі.

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі черговий гучний тренд соціальних мереж-швидка, але неймовірно смачна закуска з камамбера. Ви не витратите ні багато часу, ні багато зусиль, зате отримаєте приголомшливий результат. А запечений камамбер стане одним з ваших улюблених страв.
Для отримання додаткового задоволення від процесу приготування, ми настійно радимо готувати цю страву не вдома, а на природі. Це легко зробити за допомогою портативного газового гриля Porta Chef 320 від Broil King. Кличте друзів, вибирайте яке-небудь мальовниче містечко і вперед!

Інгредієнт.

Для приготування закуски на 2-3 чоловік нам знадобиться:
* Упаковка камамбера (125-150 грам);
* Свіжий багет;
* Сухі прованські трави;
• Маслинове масло;
• 2-3 зубчики часнику;
• 1 гілочка розмарину, кунжут (за бажанням);
* Ягоди за смаком в якості прикраси.

Особливості камамбера.

Камамбер-дивовижний сир, який лежить в основі багатьох страв французької кухні. Він може виступати як окреме частування, а також входити до складу більш складних страв: соусів, супів, пирогів і салатів. Камамбер рекомендують дієтологи, так як в його складі безліч корисних вітамінів і мікроелементів, і, до того ж, він володіє невисокою калорійністю.
Камамбер виготовляють як з цільного коров'ячого, так і з козячого молока. Він володіє щільною скоринкою і ніжною, тягучою і дуже смачною м'якоттю.
При виборі сиру зверніть увагу на його аромат – це один з основних показників, який допоможе вибрати якісний, не перезрілий сир. Справа в тому, що біла цвіль, що є відмінною рисою камамбера, наділяє молодий сир тонким, ледве вловимим ароматом лісових грибів. У процесі дозрівання (цей процес займає від 3 до 6 місяців) аромат видозмінюється, стаючи насиченим вершковим. Дозрілий сир, який в основному продається в магазинах, і володіє таким м'яким вершковим ароматом і післясмаком. Якщо ж камамбер перетримати, білок в його складі починає розщеплюватися під впливом цвілі, а сам продукт набуває різкий аміачний запах. Такий сир вже не придатний до вживання, він може завдати шкоди здоров'ю.

Приготування.

Камамбер, запечений на грилі, - це дуже красива, поживна, але в той же час швидка в приготуванні закуска. Всього кілька простих кроків відокремлює вас від насолоди цим шедевром французької кухні.
1. Розігріваємо наш гриль до 180°С.
2. На голівці сиру робимо поздовжні і поперечні неглибокі надрізи.
3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо їх невеликими часточками. Вставляємо ці часточки в надрізи на камамбері.
Якщо ви не любите часник, можна пропустити цей крок. Однак варто враховувати, що запечений таким чином часник дозволяє додатково розкритися смаку і аромату запеченого сиру.
4. Нарізаємо свіжий багет скибочками шириною в 1-2 см.
5. У підготовлену форму для запікання (можна використовувати одноразові алюмінієві піддони) по центру викладаємо камамбер, по краях від нього кладемо скибочки багета, поливаємо все оливковою олією, посипаємо прованськими травами. Якщо покласти зверху гілочку розмарину і посипати насінням кунжуту, ви додасте сиру і багету ще більше смакового розмаїття і вишуканості.
6. Відправляємо форму для запікання на решітку розігрітого гриля, закриваємо кришку і готуємо 10-15 хвилин. Через цей час на скибочках багета утворюється апетитна, хрустка скоринка, а сир злегка підрум'яниться зовні і стане розтопленим зсередини.
7. Подаємо закуску до столу. За бажанням прикрасьте блюдо ягодами і подайте до нього сухе біле вино. Візьміть скибочку багета, умочіть в розтоплений сир і отримаєте справжнє задоволення від чудово приготованого блюда.
Це цікаво. У французів існує ціла філософія підбору вин під різні сорти сиру. Правильно підібране вино не тільки послужить чудовим доповненням до закуски, але і допоможе підкреслити, а не перебити неповторний смак сиру. Експерти радять поєднувати камамбер з сухими білими винами (наприклад, шардоне, бандоль). А якщо ви не любитель вина, спробуйте подати до запеченого камамберу яблучний або грушевий сидр.
8. Приємного апетиту!