Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Готуємо на грилі. Куряча грудка, фарширована моцарелою і шпинатом

М'ясо курячої грудки - досить пісний, дієтичний продукт. Вона не має яскраво вираженим смаком, тому так добре поєднується з різними видами маринадів, соусів. До того ж, вона служить чудовою основою для приготування фаршированих страв. В якості начинки можна використовувати свіжі або попередньо обсмажені овочі, трави, сири, сухофрукти.
Ми пропонуємо вам приготувати на портативному газовому грилі Porta Chef від Broil King ніжні і соковиті курячі грудки, фаршировані тягучою, вершкової моцарелою, доповнені свіжої ноткою шпинату і вишуканим присмаком копченої паприки.

інгредієнти


Отже, для 4 порцій нам знадобиться:
• Філе курячої грудки (без шкіри) - 4 шт.
• Моцарелла - 250 грам
• Свіжий шпинат - 1 пучок (за бажанням можна замінити на вашу улюблену свіжу зелень - петрушку, кінзу, базилік).
• Часник - 2 зубчики.
• Сіль, чорний мелений перець, паприка, копчена паприка - за смаком.
•    Оливкова олія.

Приготування

Заздалегідь готуємо інструменти та аксесуари: кухарський ніж, щипці для гриля, чеснокодавку, розпилювач для масла, термометр з щупом. І приступаємо до процесу приготування.
Необхідні вам аксесуари дуже зручно зберігати в скрутці для барбекю інструментів GRILLI. Вона стане незамінним помічником і відмінним, стильним подарунком для всіх любителів гріллінга. Адже завдяки їй ваші інструменти будуть завжди під рукою і в одному місці.
1. Викладаємо куряче філе на обробну дошку і акуратно робимо довгий надріз з одного боку. Повністю філе НЕ прорізаємо, нам необхідно тільки «розкрити» філе, як книжку.
2. Кульки моцарели ріжемо на слайси товщиною близько 1 см, шпинат (або іншу зелень, на ваш вибір) дрібно рубаємо. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, а потім тиснемо через чеснокодавку professional GRILLI (або трьом на дрібній тертці).
3. «Відкриваємо» філе, посипаємо сіллю, чорним перцем, паприкою і копченої паприкою. На нижню половинку викладаємо слайси моцарели, поверх неї посипаємо рубану зелень і часник.


Цікавий факт. Копчена паприка буває різною. Секрет її приготування полягає в тому, що різні сорти перцю коптять над дубовими дровами близько 2 тижнів, після чого подрібнюються до стану порошку. Залежно від того, які перці використовуються, копчена паприка буває гострої, солодкої або напівсолодке.
Копчена паприка додасть чудовий аромат і тонке післясмак страв з м'яса, риби, овочів. Вона застосовується навіть при приготуванні деяких десертів.


4. Закриваємо нижню частину філе верхньої і закріплюємо краю. Це можна зробити за допомогою зубочисток, але надійніше і акуратніше буде обмотати кулінарною ниткою (вона спеціально призначена для приготування при високих температурах, що не перегорає і не деформується).


Навіщо ж потрібна кулінарна нитка? Крім того, що нитка допомагає «утримати» первісну форму готується продукту, вона ще й сприяє збереженню м'ясних соків усередині шматка м'яса. При термообробці на високих температурах, м'ясні волокна «стискаються», витісняючи наявну в них вологу. Кулінарна нитка перешкоджає витіканню цієї вологи назовні, зберігаючи соковитість і м'якість. З цієї причини, при копченні м'яса, рекомендується заздалегідь обв'язати його.М'ясо курячої грудки - досить пісний, дієтичний продукт. Вона не має яскраво вираженим смаком, тому так добре поєднується з різними видами маринадів, соусів. До того ж, вона служить чудовою основою для приготування фаршированих страв. В якості начинки можна використовувати свіжі або попередньо обсмажені овочі, трави, сири, сухофрукти.
Ми пропонуємо вам приготувати на портативному газовому грилі Porta Chef від Broil King ніжні і соковиті курячі грудки, фаршировані тягучою, вершкової моцарелою, доповнені свіжої ноткою шпинату і вишуканим присмаком копченої паприки.


інгредієнти


Отже, для 4 порцій нам знадобиться:
• Філе курячої грудки (без шкіри) - 4 шт.
• Моцарелла - 250 грам
• Свіжий шпинат - 1 пучок (за бажанням можна замінити на вашу улюблену свіжу зелень - петрушку, кінзу, базилік).
• Часник - 2 зубчики.
• Сіль, чорний мелений перець, паприка, копчена паприка - за смаком.
•    Оливкова олія.
приготування

Заздалегідь готуємо інструменти та аксесуари: кухарський ніж, щипці для гриля, чеснокодавку, розпилювач для масла, термометр з щупом. І приступаємо до процесу приготування.
Необхідні вам аксесуари дуже зручно зберігати в скрутці для барбекю інструментів GRILLI. Вона стане незамінним помічником і відмінним, стильним подарунком для всіх любителів гріллінга. Адже завдяки їй ваші інструменти будуть завжди під рукою і в одному місці.
1. Викладаємо куряче філе на обробну дошку і акуратно робимо довгий надріз з одного боку. Повністю філе НЕ прорізаємо, нам необхідно тільки «розкрити» філе, як книжку.
2. Кульки моцарели ріжемо на слайси товщиною близько 1 см, шпинат (або іншу зелень, на ваш вибір) дрібно рубаємо. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, а потім тиснемо через чеснокодавку professional GRILLI (або трьом на дрібній тертці).
3. «Відкриваємо» філе, посипаємо сіллю, чорним перцем, паприкою і копченої паприкою. На нижню половинку викладаємо слайси моцарели, поверх неї посипаємо рубану зелень і часник.


Цікавий факт. Копчена паприка буває різною. Секрет її приготування полягає в тому, що різні сорти перцю коптять над дубовими дровами близько 2 тижнів, після чого подрібнюються до стану порошку. Залежно від того, які перці використовуються, копчена паприка буває гострої, солодкої або напівсолодке.
Копчена паприка додасть чудовий аромат і тонке післясмак страв з м'яса, риби, овочів. Вона застосовується навіть при приготуванні деяких десертів.


4. Закриваємо нижню частину філе верхньої і закріплюємо краю. Це можна зробити за допомогою зубочисток, але надійніше і акуратніше буде обмотати кулінарною ниткою (вона спеціально призначена для приготування при високих температурах, що не перегорає і не деформується).


Навіщо ж потрібна кулінарна нитка? Крім того, що нитка допомагає «утримати» первісну форму готується продукту, вона ще й сприяє збереженню м'ясних соків усередині шматка м'яса. При термообробці на високих температурах, м'ясні волокна «стискаються», витісняючи наявну в них вологу. Кулінарна нитка перешкоджає витіканню цієї вологи назовні, зберігаючи соковитість і м'якість. З цієї причини, при копченні м'яса, рекомендується заздалегідь обв'язати його.
5. Розігріваємо гриль до 210-230 ° С. Ми настійно рекомендуємо дбати про власну безпеку і готувати на грилі в спеціальному фартуху для барбекю (наприклад, фартух для барбекю GRILLI). Завдяки щільному, термостійкі матеріалу, він не тільки врятує вашу одяг від забруднень, але і вбереже від розпечених крапель м'ясних соків і жиру. 6. Готуємо решітку гриля. Для цього її необхідно очистити сталевою щіткою для гриля Broil King, а потім скропити рослинним маслом з розпилювача для масла Broil King. 7. Викладаємо фаршироване філе на розпечену решітку. Смажимо під закритою кришкою, періодично перевертаючи (перед кожним переворотом змащуйте філе оливковою олією силіконової пензликом, так ви уникнете пригорання м'яса до прутів решітки). 8. Контролюйте температуру в камері гриля, вона повинна зберігати значення близько 210 ° С (кришка газового гриля Porta Chef оснащена термометром, за допомогою якого легко відстежити найменша зміна температури всередині камери в процесі приготування). 9. Приблизно через 2-3 перевороту перевірте внутрішню температуру м'яса термометром з щупом Broil King. Коли температура досягне 68-70 ° С, філе можна знімати - воно готове. Секрети майстерності. Для зручності виміру внутрішньої температури і для виключення похибок, спочатку підійміть курячу грудку з решітки за допомогою щипців для гриля 45 см сталевих GRILLI, і вже потім пробивайте щупом. 10. Знімаємо готове фаршироване куряче філе з решітки, перекладаємо на дошку або блюдо для подачі. Акуратно зрізаємо кулінарну нитку, а потім нарізаємо на шматочки. 11. Подавайте філе зі свіжими овочами або улюбленим соусом. Смачного! І пам'ятайте головне правило будь-якого успішного барбекю: ваш гарний настрій - запорука смачної страви! До зустрічі на вашій кухні!