Готуємо на грилі вдома. Смачна і ситна піца «Чикаго»
Чиказька піца знаменита у всьому світі. Ви відразу відрізните її від інших варіантів - вона швидше нагадує киш абопиріг, з високим бортиком і величезною кількістю соковитої, ароматної начинки. Власне, начинка може бути будь-який -з морепродуктів, вегетаріанська або м'ясна. Але зовнішній вигляд і особливості «подвійного дна» піци Чикагозалишаться незмінними.
Ми пропонуємо вам приготувати на газовому грилі Sovereign 90 від Broil King чудову піцуЧикаго, наповнену яскравим м'ясним смаком фланках-стейка, тягучими вершковими сирами та яскравими томатними нотками.
Це цікаво. У Сполучених Штатах мода на піцу розвивалася поступово. Спочатку це була їжа італійських мігрантів,але в наслідок, після Другої Світової Війни, вона стала отримувати повсюдне поширення. Піцу «Чикаго», в її сучасномуваріанті, вперше приготували на початку 40-х років XX століття в чиказькому ресторані «Uno». Саме там вона абсолютновидозмінилася, перетворившись з класичної піци на тонкому тесті в приголомшливий пиріг-піцу з високими бортами,подвійним дном і великою кількістю м'ясної начинки.
Інгредієнти
Для 2-4 порцій нам знадобиться:
• Готове тісто для піци - 0,5 кг.
• Фланкахстейк - 0,5 кг.
• Пармезан - 200 гр.
• Моцарелла - 250гр.
• Вершкове масло - 100 гр.
• Томатний соус для піци
• Тертий сир чеддер (за бажанням)
• Борошно для обсипання
Також стане внагоді:
• Скалка
• Пергамент
• Терка для сиру
• Каструляабо форма з високими бортами (незгірш від 5 см).
Приготування
Створення піци - це не найшвидший процес, що вимагає часу і акуратності. Відкладіть інші справи і нанайближчу годину зосередьтеся на готуванні.
1. Посипте робочу поверхню борошном. Тісто для піци вимішують руками, потім розділіть на 2частини, перша з яких буде злегка більше другий. Кожну частину ще раз гарненько розімніть.
2. Розкачайте (не дуже тонко) першу половину тіста. Приміряйте форму/сотейник, в якомубудете випікати (розкачане тісто має бути такого розміру, щоб заповнити всю форму, включаючи бортики. Томурозгортайте з невеликим запасом - тісто при формуванні високих бортів буде злегка «ужиматися»).
3. Розкачайте другу частину. За величиною вона повинна закривати дно форми. Зовнішніми краямиформивиріжте з розкачане тісто коло.
4. Розігрійте гриль до 270 ° С. Збризніть чавунну решітку олією з розпилювача длямасла GrillPro (цей обов'язковий підготовчий процес вбереже вас від пригорання продуктів на грилі під часобсмаження).
5. Викладіть на розігріту решітку гриля фланках стейки. Обсмажуйте під закритою кришкою по 2хвилини з кожного боку. Зніміть готові стейки з гриля і дайте їм «відпочити» кілька хвилин, щоб м'ясні сокирівномірно розподілилися по всьому шматку.
Фланках стейк відноситься до так званих «альтернативних» стейкам. Його отримують з відрубияловичої туші, яка розташована під ребрами тваринного ближче до задку. Щодо недорогий і володіє яскравовираженим, виразним м'ясним смаком. Така насиченість смаку м'яса пов'язана з тим, що м'язові волокна вцієї частини туші активно забезпечуються кров'ю через інтенсивну рухової активності.
6. Поки м'ясо «відпочиває», підготуйте сир. Натріть пармезан на дрібній тертці, наріжтемоцарелутонкими скибочками.
7. Фланках стейк наріжте пластинками.
Секрети майстерності. Для того, щоб фланках стейк був м'яким, нарізуйте його тонкимискибочками(Не більше 1 см) поперек м'ясних волокон.
8. Приступаємо до формування піци. Борти форми / сотейника, в якій будете готувати, ряснозмастіть вершковим маслом. Якщо у вас форма з нержавіючої сталі, на дно буде необхідно покласти пергамент. Змастітьдно форми (або пергамент на дні) вершковим маслом.
9. Викладіть великий розкатаний шматок тіста в ємність для випічки, формуючи бортики (тісто,вилазити за краї, акуратно зріжте ножем). Посипте 1/3 натертого пармезану. Слідом акуратно викладайте другийшар тіста, роблячи в ньому невеликі надрізи кінчиком ножа. Залийте томатним соусом, змастіть їм внутрішні краюпирога-піци. Викладіть половину нарізаного стейка, зверху - половину моцарелли, а потім ще 1/3 пармезану.Повторіть послідовність стейк-моцарелла-пармезан ще один раз.
10. Виставите температуру на грилі в 200 ° С і почекайте, поки він нагріється (за температуроювсередині камери зручно стежити за вбудованою в кришку Sovereign 90 термометру).
11. Надішліть форму з піцою на решітку гриля і готуйте під закритою кришкою до освітирум'яної, запеченої скоринки (за бажанням, хвилин за 5 до закінчення приготування, можна посипати верх піци натертимчеддер).
12. Зніміть готову страву з гриля. Лопаткою з отворами Broil King акуратно відокремтезапечені краю бортика від форми і перекладіть піцу на блюдо для подачі.
13. Розріжте порційно на шматочки і подавайте гарячою.
Смачного!
Не забувайте експериментувати! Адже найвідоміші зараз і смачні страви з'явилися через те, що кухарвирішив довіритися своєму чуття і додати до вже знайомим продуктам в рецепті щось нове. А з газовим грилемSovereign 90 від Broil King ви можете бути впевнені в якості та відмінному смаку всіх ваших кулінарних шедеврів.
Дозустрічі на вашій кухні!