Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Електричний гриль Weber Pulse проти притискного гриля Tefal.

thumbnail

Електричний гриль Weber Pulse проти притискного(контактного) гриля Tefal.

Всі ми хочемо їсти не тільки смачну, але і корисну їжу. Тому щасливі власники приватних будинків віддають перевагу приготуванню страв на грилі, адже вони набагато корисніші і смачніші приготованих звичним способом – в духовці або сковороді.
Але що робити тим, хто живе в квартирах? Адже газові або вугільні грилі займають досить багато місця, плюс до цього вимагають певних умов експлуатації.
На допомогу приходять електричні грилі. Вони легко знайдуть собі місце навіть на невеличкій кухні, а працюють від стандартної розетки в 220В.
І якщо ви давно хотіли вибрати собі електричний гриль, але губилися у великій кількості фірм-виробників і технічних характеристик, то ця стаття безумовно для вас. У ній ми розглянемо два основних види електричних грилів-притискні (Tefal, Redmond) і класичні (Weber).

Особливості притискних грилів.

Притискні (або контактні) грилі спочатку знайшли широке застосування в ресторанах швидкого обслуговування або в фаст-фуді. Саме на таких грилях, наприклад, пару хвилин тримають вже загорнуту шаурму, щоб злегка обсмажити і підсушити лаваш. Втім, на них можна готувати і м'ясо, птицю або овочі.
У дещо модифікованому варіанті притискні грилі з'явилися як елемент кухонної техніки, але виробник називає їх зазвичай просто «електричний гриль». Вони обзавелися привабливим дизайном, компактними розмірами і вбудованими програмами для приготування риби, курки, стейків, тостів і т.д., в залежності від моделі.
Але Конструктивні особливості і принцип дії залишився незмінним. Притискний гриль складається з 2 половинок, в яких знаходяться нагрівальні елементи. Над ними розташовані пластини з рифленою поверхнею і антипригарним покриттям. Після включення приладу в розетку і вибору програми, пластини починають нагріватися. На продукт, який лежить на нижній частині,  тисне закрита верхня частина, і, таким чином, тепловий вплив відбувається з обох сторін. Жир, який витоплюється, стікає в спеціальний жировловлювач, зазвичай розташований спереду гриля.
Після закінчення часу, заданого програмою (воно зазвичай залежить від товщини шматка і конкретної програми приготування, орієнтованої на різні продукти), буде або зміна кольору індикатора, або сигналу про закінчення готування.
Вартість притискних грилів від Tefal або Redmond варіюється в межах від 3 до 10 тис.грн.
У чому ж відмінність класичного електричного гриля?

Електричний гриль Weber Pulse 1000.

Weber Pulse 1000-це класичний гриль з кришкою, що закривається. За принципом дії і способу приготування він ідентичний газовому або вугільному грилю, просто джерелом тепла в ньому виступають не вугілля або газ, а електрика. Оснащений чавунною решіткою з порцеляновою емаллю, яка легко очищається після приготування спеціальною щіткою зі сталевими щетинками. Зручне і інтуїтивно зрозуміле управління потужністю нагріву. Для контролю температури передбачений цифровий дисплей і термометр із щупом, який іде в комплекті. Вбудованих автоматичних програм на самому пристрої немає, зате є безкоштовний додаток для смартфона Weber IGrill, через який гриль підключається до телефону для вибору і відстеження часу приготування і внутрішньої температури продуктів.
Але навіть не це найголовніше. У американців є приказка:»If you're looking, you're not cooking". Що в дослівному перекладі - »якщо ви дивитеся, то ви не готуєте". Застосовується до грилінгу цей вислів означає наступне: коли кришка гриля відкрита (тобто немає закритого простору робочої камери), то ваш продукт не готується. Саме в цьому і полягає найважливіше і принципова відмінність класичного електричного гриля від притискного (контактного).
Для того, щоб перевірити, яким чином подібна конструктивна різниця позначається на приготованих продуктах, наша команда вирішила провести невеликий експеримент.

Електричні грилі: класичний vs притискного.

Для порівняння ми візьмемо два гриля: класичний Weber Pulse 1000 і притискний Tefal OptiGrill. Обидві моделі досить популярні у любителів барбекю в квартирних умовах.
Готувати будемо рибай-стейк з мармурової яловичини і курячу грудку. Страви різнопланові і за бюджетом, і за способом приготування, зате вони допоможуть найкращим чином перевірити можливості приладів.

Рібай-стейк.

Правильний стейк повинен бути "запечатаний". Тобто підданий температурній обробці такого рівня, щоб м'ясо буквально блискавично обсмажилось ззовні і втратило мінімальну кількість м'ясних соків.
Перевіримо, яку максимальну температуру робочої поверхні нам запропонують Weber і Tefal.
Підключаємо грилі до мережі і включаємо. На притискному вибираємо автоматичну програму» стейк", на класичному просто вивертаємо регулятор температури на максимум. Розігріваються вони досить швидко за рахунок потужних нагрівальних елементів, обидва показали температуру + - 260 °С. Що цілком непогано для прожарювання стейка.
Викладаємо стейки на грилі. Закриваємо кришку притискного гриля. В стейк, призначений для класичного гриля, вставляємо щуп і теж закриваємо кришку.
Tefal оснащений колірним індикатором, за яким можна визначати ступінь готовності продукту. У Weber ми будемо орієнтуватися на показання внутрішньої температури м'яса через щуп, за допомогою програми IGrill.
Вибираємо ступінь прожарювання medium rare і стежимо за індикатором/зростанням внутрішньої температури. Не забуваємо, що в класичному грилі стейк необхідно буде перевернути приблизно через 1,5 хвилини (на 25-26°С).
Електричний Tefal OptiGrill впорався раніше. За колірним індикатором стейк готовий і досяг потрібної нам прожарювання. Знімаємо його з гриля і вимірюємо внутрішню температуру м'яса цифровим термометром від GRILLI - 67°С, що відповідає готовності. Виходить, що орієнтуватися тільки на автоматичну програму не варто, краще підстрахуватися і вимірювати щупом.
Додаток IGrill показує 54°С на термощупі, знімаємо стейк з решітки. Через пару хвилин м'ясо "відпочине", м'ясні соки всередині рівномірно розподіляться по всьому об'єму, і температура збільшиться на пару градусів.
Зовні стейки досить сильно відрізняються між собою. Приготований на класичному грилі, має характерний малюнок і золотисто-коричневу скоринку з обох сторін, м'ясо соковите, при натисканні виділяється червонуватий м'ясний сік. Прожарювання medium rare.
Рібай-стейк на притискному грилі вийшов в максимальній прожарці, яскравий малюнок є тільки з одного боку, на зрізі м'яса немає рівномірності, воно вийшло злегка тушковане.
Якщо ж покласти стейки поруч, то можна відразу помітити різницю навіть не в прожарюванні, а в товщині шматка. За рахунок того, що Tefal тисне на м'ясо зверху, воно майже в 2 рази втрачає в обсязі.

Куряча грудка.

Перш ніж приступити до другого етапу експерименту, необхідно очистити гриль. У цьому питанні Weber Pulse явний фаворит-досить почистити грати сталевою щіткою. Для гриля Tefal необхідно зняти пластини і промити їх з використанням м'якої губки, щоб не пошкодити антипригарне покриття.
Очистивши робочі поверхні приладів, повертаємося до готування.
Включаємо обидва гриля, щоб вони розігрілися. На притискному вибираємо програму» курка", на класичному, - необхідні настройки будемо проводити в додатку на телефоні.
Викладаємо курку. На цей раз термощупи будемо використовувати і в одному, і в другому грилі, щоб відстежити коректність роботи заданої автоматичної програми.
Для готової курячої грудки оптимальним значенням внутрішньої температури буде 74-77°с. судячи з кольору індикатора притискного гриля, грудка ще не готова. Однак встановлений в неї термометр показує 76°С. якщо ми не знімемо її зараз, велика ймовірність пересушити ніжне м'ясо.
Додаток IGrill, при заданих налаштуваннях продукту , що готується і бажаного ступеня прожарювання, завчасно надсилає push-повідомлення про те, що варто повернутися до грилю і приготуватися зняти з нього готову страву. Тому, як тільки термометр покаже близько 75°С, прийде повідомлення, і курячу грудку можна знімати з решітки.
Зовнішня відмінність грудок приблизне така ж, як і стейків. Грудка, приготована на притискному грилі, тонше, на ній відсутній чіткий» грильовий " малюнок, і вона більше нагадує запечену курочку, ніж курочку-гриль. Втім, обидві грудки повністю готові, ділянки сирого м'яса відсутні, сік при натисканні виділяється.

Результати порівняння.

І класичний, і контактний грилі впоралися з приготуванням яловичого стейка і курячої грудки. Результат дещо відрізняється, але сказати, що Tefal зіпсував продукти, не можна. Це цілком смачне м'ясо, набагато смачніше, ніж альтернатива на сковороді або в духовці.
З іншого боку, за результатами експерименту, Tefal OptiGrill складно назвати повноцінним грилем. Це скоріше дуже непоганий кухонний девайс, на якому ви зможете швидко і смачно приготувати сосиски, тости, бургери, м'ясо або курку.
Але якщо ви прагнете отримати у себе на кухні класичні страви-барбекю, то вам слід звернути увагу саме на електричний гриль Weber Pulse 1000. Він поєднує в собі весь продуманий принцип роботи стаціонарного гриля, порівняно невеликі розміри і живлення від мережі, що буде особливо зручно в будь-якій квартирі.
А для великої родини або дружної компанії рекомендуємо використовувати Weber Pulse 2000, якою володіє площею робочої поверхні в 1 911 см2.